avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum fac sa nu mai figurez ca si asociat la SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum fac sa nu mai figurez ca si asociat la SRL

Buna,

Sunt asociat la o SRL, dar de 2 ani m-am mutat din localitate si sunt practic asociat 'de forma'. Ce proceduri trebuie sa urrmez (sa urmam cu asociatul) pentru a nu mai figura ca si asociat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 18:19, 21 Mai 2009
cesionati partile sociale pe care le aveti in cadrul acestei societati.
Cesiunea o puteti face fie catre o persoana terta, fie catre celalalt asociat al firmei.
Este suficienta o hotarare AGA prin care stabiliti cesionarea partilor sociale in numar de ____, in valoare de_____ fiecare, in valoare totala de ____, reprezentand x% din capitalul social.
Apoi va prezentati la Registrul Comertului pentru inregistrarea mentiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedarea partilor sociale Pixelut Pixelut Incerc sa scap de o firma aproape falimentara, si am gasit deja pe cineva dispus sa o preia. Nu va fi practic o vanzare. In conditiile impozitului forfetar ... (vezi toată discuția)
Vanzare parti sociale fara acord asociati Habarnam76 Habarnam76 Buna seara, Sunt asociat intr-un SRL. Detin 30% din partile sociale si mai am doi asociati, unul detine 50% ( si este si administrator) iar celalalt 20%. ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale iarina_73 iarina_73 Buna Ziua! La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa ... (vezi toată discuția)