avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cedarea partilor sociale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cedarea partilor sociale

Incerc sa scap de o firma aproape falimentara, si am gasit deja pe cineva dispus sa o preia. Nu va fi practic o vanzare. In conditiile impozitului forfetar sunt dispus sa o dau pe gratis. Problema este ca respectivul nu este tocmai hotarat, in timp ce eu sunt. Dupa cateva luni de presiune, eu si asociatul meu am semnat un act pe care domnnul in cauza ni l-a oferit, prin care cedam partile sociale, urmand ca el sa se ocupe de restul. E vorba de un singur act, lucru care nu mi se pare suficient. Iata si continutul actului (evident, cu datele reale inlocuite):

===========================================
HOTARARE AGA

Subsemnatii:

X, domiciliat in ..., legitimat cu ...in calitate de asociat si administrator al firmei SC XY SRL

si Y, domiciliat in..., in calitate de asociat al firmei SC XY SRL.

In calitate de asociati si fondatori in conformitate cu prevederile legii 31/1990 privind societatile comerciale (modificata si republicata) si a Actului Constitutiv al XY SRL nr. XX/XX.XX.YYYY legalizat de Cabinetul de Avocatura Z am hotarat urmatoarele:

Art 1. Cesionarea totala a partilor sociale ale SC XY SRL, in numar de 20 detinute de catre X (10 parti sociale, in valoare de 100 lei – adica 50% din capitalul social al SC XY SRL) si Y (10 parti sociale in valoare de 100 lei – adica 50% din capitalul social al SC XY SRL) si a dreptului de preemtiune catre d-nul H, domiciliat Z, si avand CNP ...

Art.2. Toate demersurile privind preluarea SC XY SRL si schimbarea actionariatului, administratorului si a sediului social vor intra in responsabilitatea d-nului H.

Art.3. Aceasta Hotarare a AGA a fost redactata in 3 exemplare.

Data Semnatura asociati :

X ...........................................


Y ........................................................
A primit un exemplar d-nului H .............................................
=====================================================

V-as ruga sa-mi spuneti ce valoare are respectivul act si ce mai trebuie facut, deoarece ni s-a spus ca aceasta hartie ne absolva de orice responsabilitate.
Aceasta hotarare trebuie inregistrata la ORC pentru a produce efecte erga omnes ( fata de toate persoanle). Neinregistrata la ORC produce efecte numai intre partile semnatare. Din punct de vedere legal tot dvs figurati la ORC. Cel mai bine ar fi sa verificati daca mai sunteti integistrat la ORC ca ctionari, sau daca a fost integistrata hotararea AGA.
Mult succes!
Buna ziua,

partile sociale NU au trecut asupra dl. H.
Hotararea AGA este un act al asociatilor si nu produce efecte fata de terti, chiar daca acestia au primit un exemplar.
Contractul de cesiune este actul prin care partile sociale ar fi trecut la dl. H.
Din pacate nu ati vandut firma. Inca sunteti asociati.

Daca il veti convinge pe dl. H veti face un contract de cesiune al partilor sociale apoi impreuna cu AGA si Actul Constitutiv actualizat se vor depune la Registru pentru inregistrare.

Succes!

Av. Boncu
Transmiterea partilor sociale se face prin contract, care numai pentru opozabilitate se inregistreaza la registrul comertului. Cum nu ati incheiat un contract, partile sociale nu s-au transmis. Hotararea AGA este doar un act premergator obligatoriu in virtutea prevederilor legii societatilor comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Cesiune cote coto77 coto77 Firma la care lucrez este constituita din trei societati comerciale, x, y, z, cu cate 20 parti sociale fiecare. Firma x vrea sa cedeze cota ei de 20 parti ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale fara semnare aga wwitza wwitza Buna ziua. Am urmatorul caz: o societate comerciala cu trei asociati( x are 50%, y 40% si z 10%). X si Z sunt si administratori (unul fara altul, cf act ... (vezi toată discuția)