avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna ziua
Daca em m-am pensionat anticipat, mai pot avea activitatea de agent asigurari pe care o faceam si cand eram salariat, plateam numai impozit si sanatatea, sau trebuie sa astept pentru aceasta activitate sa ajung la pensie pentru limita de varsta?

Cel mai recent răspuns: Georgi56 , utilizator 11:57, 26 Octombrie 2013
Pensia anticipata sau anticipata partiala nu se poate cumula cu nici un alt venit.
Riscati sa vi se sisteze pensia!
Reziliati imediat contractul de agent. Pentru perioadele in care veti obtine venituri in calitate de agent asigurari, casa de pensii va emite decizii de impunere prin care veti fi obligat sa returnati integral pensia.
Cunosc o situatie cand o persoana pensionata anticipat a fost obligata sa returneze 2700 lei pentru ca in decursul a 3 luni a avut venit net din contractul de agent de aproape 600 lei.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare venituri cu pensie anticipata partial muscalu_jan muscalu_jan Am depus Dosar de pensionare anticipata partiala, dar voi inregistra venituri din inchiriere apartament (cca 15000 lei/an) si venituri din dividende (cca 30000 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala si alte venituri Adycristina Adycristina Un pensionat anticipat partial poata sa desfasaoare activitati fara sa piarda pensia? 1 - agent asigurare 2 - contract prestari servicii contabilitate; ... (vezi toată discuția)
M-am pensionat si lucrez in continuare.este corect? camelia caprila camelia caprila Lucrez in cadrul unei directii a primariei. In aprilie2009 am iesit la pensie dar lucrez in continuare si iau si salariu. Acum mi s-a spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)