avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Deschidere procedura de faliment, schimbarea denumirii ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Deschidere procedura de faliment, schimbarea denumirii societatii debitoare

Va rog sa ma ajutati. Cum putem sa ne mai inscriem la masa credala, daca deschiderea procedurii de faliment s-a facut de catre debitorul care si-a schimbat denumirea (inainte de deschiderea procedurii), motiv pentru care nu am stiut in termen ca a declansat aceasta procedura. Astfel mai multi creditori am iesit din termen. Mai putem face contestatie daca termenul de inscriere a trecut? Mentionez ca inca nu s-a afisat tabelul preliminar de creante.
Cel mai recent răspuns: pacurar , utilizator 15:10, 26 Octombrie 2013
Trebuie sa depuneti cerere de inscriere la masa credala cu repunerea in termen notivand schimbarea denumirii societatii debitoare care v-a pus in imposibilitatea de a cunoaste intrarea in insolventa. Debitorul avea la randul sau obligatia de a inainta administratorului judiciar lista cu creditorii si pentru a putea fi notificati.
Am depus cerere de admitere a creantei, dar nu am solicitat repunerea in termen (nu am stiut) ci am solicitat prelungirea termenului limita de inscriere la masa credala. Am gresit?
Mai mult, am citit ca acum, in 25.10.2013 a intrat in vigoare Noul Cod al insolventei. E posibil ca si dosarele introduse anterior sa se judece pe Noul Cod?
Ce putem face daca acest debitor de rea-credinta, care a schimbat denumirea firmei In luna iulie, 2013 si si-a instrainat toate bunurile inca din luna dec.2012 si a trecut si salariatii pe alta firma tot a lui? (A deschis dosar de insolventa doar in luna august, 2013). Mai mult desi spatiul, utilaje si halele le-a vandut in dec.2012, acolo functioneaza cealalta firma si in prezent si inca vreo doua firme, unde e tot el e asociat si cu parintii. La ORC sediul social al acestor firme figureaza tot la acea adresa.
Putem face eventual o plangere penala sau e tot degeaba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)
Insolventa c_oana c_oana Cum imi pot recupera creanta de la o firma care si-a cerut insolventa si nu sa prezentat cu actele la lichidator?(tin sa mentionez ca am aflat de insolventa de ... (vezi toată discuția)