buna ziua.
stiu ca pentru a iesi la pensie anticipat fara penalizare am nevoie de o vechime de 39 ani si doua luni.
am efectiv lucrati 38 ani 4 luni.
intrebarea este daca la pensionarea anticipata se ia in considerare sporul de grupa I
sau numai la pensionarea ptr limita de varsta? daca s-ar lua in considerare as depasi pragul de 39 ani si 2 luni .
nu am decat 4 ani, tocmai de aceea as vrea sa stiu daca din acesti ani de grupa mi se poate adauga la anii efectiv lucrati pentru a intruni conditia de 39 ani si 2 luni
cred ca este o neconcordanta intre acest raspuns si ce am mai citit la alte intrebari.
va rog sa-mi raspundeti la intrebarea : sporul de grupa se adauga la stagiul efectiv ptr a intruni stagiul complet in vederea obtinerii pensiei anticipate fara penalizare?
imi lipsesc aprox 2 ani ptr a avea stagiul complet dar am spor de grupa 3 ani
se aduna 37 munciti cu 3 de grupa? multumesc.
Art. 16
Persoanele care au lucrat cel putin 5 ani in grupele I si II de munca au dreptul sa li ia in calculul vechimii in munca, pentru fiecare an lucrat in aceste grupe: un an si sase luni pentru grupa I sau un an si trei luni pentru grupa II. In aceste cazuri nu se reduce limita varstei de pensionare.
Asadar,daca aveti cel putin 5 ani intr-o grupa superioara de munca,beneficiati de stagiu aferent.
Pensie
euvictoria
Sunt nascuta in octombrie 1959 . Lucrez ca educatoare din 1978 si vreau sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat fara penalizare. In perioada 1 sept 1978-31 ... (vezi toată discuția)