avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

buna ziua,
sunt nascuta in iulie 1958 siam 37 ani efectiv munciti, si un spor de gr I de munca evidentiat in carnetul de munca si in adeverinte de 3ani 6luni
as dori sa stiu daca acest spor se adauga la anii muncici efectiv, ptr a indeplini conditia de 39 ani si 2 luniptr pensionare anticipata
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:47, 21 Martie 2012
Daca aveti 3 ani si 6 luni spor de grupa, inseamna ca ati lucrat 7 ani in grupa I-a in procent de 100%.In aceste conditii,perioada suplimentara la vechimea in munca de 3 ani si 6 luni intra in totalul celor 39 de ani si 2 luni de cotizare pentru pensie anticipata fara penalizare.
de fapt am lucrat mai multi ani cu 80% in gr I dar sporul este cel mentionat 3ani si 6 luni
sa inteleg ca vechimea ptr pensie va fi 37ani+3ani ?
va multumesc mult ptr raspuns.
Sporul de grupa care acum se numeste perioada suplimentara la vechimea in munca,intra in stagiul complet cat si in cel total de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata maria_trailescu maria_trailescu buna ziua. stiu ca pentru a iesi la pensie anticipat fara penalizare am nevoie de o vechime de 39 ani si doua luni. am efectiv lucrati 38 ani 4 ... (vezi toată discuția)
Stagiul complet de cotizare si sporul de grupa anaduzsardi anaduzsardi buna ziua! as dori sa aflu daca sporul de grupa se aduna la stagiul de cotizare ptr a obtine stagiul complet. data nasterii : iulie 1958 vechime in prezent: ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata anaduzsardi anaduzsardi buna seara, sunt nascuta in 07.1958 am realizat un stagiu de cotizare de 39 ani si in plus am dobandit un spor de gr I si a II a de 4 ani si 3 luni. v-as ... (vezi toată discuția)