avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierdere apartament-restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierdere apartament-restante intretinere

Buna ziua,
Fratele meu,plecat in Australia din anii 90' are in proprietate un apartament (impreuna cu sotia).A lasat sa stea in el 2 verisoare ,cu chirie modica,cu rugamintea sa aiba grija de apartament.Fetele nu au adresa acolo,nu li s-au facut acte.Deoarece intretinerea nu a fost platita timp de 7 luni,fratele meu se teme ca poate pierde apartamentul.Intrebarile sunt:
1) care este procedura legala de scoatere a aprtamentului la licitatie / poate sa-l piarda sau sa fie evacuat?
2)daca pe chitante ,la plata intretinerii,e trecut numele verisoarei(in loc de proprietar),ce probleme poate avea proprietarul?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 21:25, 24 Octombrie 2013
Buna ziua,
Ar fi de preferat sa plateasca acea intretinere.
Scoaterea la licitatie se face in baza unei sentinte judecatoresi.
Nu conteaza pe numele cui sunt chitantele atata timp cat acopera cheltuielile de intretinere ale apartamentului si numarul acestuia este trecut pe ele.
Gabriel Klein Kiritescu
1-Procedura sa piarda apartamentul se poate demara in urma actiunii asociatiei de proprietari cu scopul recuperarii sumelor cu titlu de restanta
In situatia in care se demareaza procedura de executare silita,nu se da curs somatiei de plata,apartamentul urmeaza sa fie executat silit
In urma licitatiei publice,intr-un final apartamentul va fi adjudecat,moment de la care este temeinic si legal ca adjudecatarul sa poata intra in posesia bunului adjudecata,respectiv sa solicite evacuarea eventualilor locatari
2-In raport de achitarea obligatiilor lunare de intretinere,in cadrul asociatiei de proprietari nu are relevanta numele platitorului,ci achitarea in termen a obligatiilor impuse in lista de intretinere
3-Pentru a indeparta posibilitatea demararii procedurii de executare silita,in calitate de sora a proprietarului ,desfasurati demersuri sa achitati eventualul debit acumulat si clarificati obligatiile concrete ce revin verisoarelor sau...puteti solicita inclusiv eliberarea apartamentului pentru a nu mai acumula debite
In cat timp se demareaza actiunea impotriva proprietarului?
Banuiesc ca intai se face o notificare de plata a restantelor,stiti cumva daca la 3 luni neplatite sau exista o suma fixa / restante pe timp de x luni de la care se da in judecata?

Ne e teama ca notificarea a fost deja facuta dar nu a ajuns la noi.

Va multumesc!
Conform art 50 din L nr 230/2007 asociatia de proprietari are dreptul sa demareze procedura de recuperare sume cu titlu de restanta neachitate timp de 90 de zile
Teoretic ,pentru parcurgerea procedurii prealabile,asociatia de proprietari are obligatia sa comunice somatie debitorului
Proprietarul apartamentului are posibilitatea sa incheie procura in favoarea unei rude sau tert care sa se ocupe de solutionarea amiabila a problemei cu asociatia de proprietari sa achite debitul si eventual sa stabileasca drepturi si obligatii cu locatarii apartamentului
Buna ziua,
Notificarile se fac de catre asociatie in functie de valoarea restantei si de timpul scurs.
Incercati sa mergeti la asociatie si sa discutati cu ei pentru a vedea situatia reala.
Gabriel Klein Kiritescu

Alte discuții în legătură

Datorie la intretinerea blocului sharzod sharzod Am cumparat prin licitatie publica un apartament. Am finalizat toate actele inclusiv cadastru si intabulare.In acte se specifica clar ca imobilul ... (vezi toată discuția)
Scoatere apartament la licitatie in urma neplatirii intretinerii catre asociatia de locatari Raffaello Raffaello Buna ziua. Ma aflu in situatia in care, in urma datoriilor de aproximativ 11000 lei, presedintele asociatei de locatari mi-a comunicat verbal ca va initia ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Fratele meu este restant la intretinere 15 luni circa 800 euro si acum asociatia face demersuri de chemare in judecata. Mi-a trimis mie o instiintare/somatie ... (vezi toată discuția)