avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cererea pentru pensie anticipata in timpul cand ai un ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cererea pentru pensie anticipata in timpul cand ai un job?

Va rog sa-mi raspunda cineva daca se poate initia procedura de pensionare anticipata partiala in timpul cat inca lucrezi .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vioricadumitrescu , utilizator 11:10, 24 Octombrie 2013
Daca se indeplinesc conditiile de varsta si stagiu se poate depune oricand dosarul pentru pensie anticipata partiala.

Punerea in plata a pensiei anticipate partiale se va face incepand cu data incetarii CIM.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Imi mai puteti raspunde la o intrebare , va rog ?
Legea pensiilor se modifica in fiecare an ? Eu sunt nascuta in 25.04.2013 si lucrez din 01.10.1982.
Cand as putea indeplini criteriile pentru pensionare anticipata partiala ? Data este valabila numai pentru anul 2013 , sau si pentru anul 2014?
Va multumesc anticipat.
Ma scuzati...Sunt nascuta in 25.04.1958...:D
Pensie limita de varsta in 25.05.2019, la 61 ani si o luna, cu un stagiu complet de cotizare de 31 ani si o luna si un stagiu minim de 15 ani.
Pensie anticipata (fara penalizare) cu 5 ani mai devreme, adica la 25.05.2014 daca stagiul complet de cotizare e depasit cu minim 8 ani ( adica 39 ani si o luna) - conditie pe care nu o indepliniti.
Pensie anticipata partiala - cu penalizare de 0,75 x nr. lunilor de anticipare - tot la 25.05.2014 daca aveti stagiu complet de cotizare - conditie pe care o indepliniti la acea data.
Atentie! Penalizarea va fi de 45%.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala TomaSebastian TomaSebastian Buna ziua ! Sunt nascut la 18.11.1958 . Lucrez din anul 1976 cu carte de munca . As vrea sa-mi spuneti in ce an pot iesi la pensie anticipata partiala si cat ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensionare 2012 radalexa radalexa sant nascuta in 26.02.1658 si muncesc din 1979.cand ma pot pensiona si in ce conditii?in cazul in care plec din tara si nu mai cotizez la fondul de pensii in ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata mihailaelena mihailaelena sunt nascuta in anul 1958 luna ianuarie .Cind pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat?Amvechimea in munca neitrerupta de 31 ani. (vezi toată discuția)