avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragerea din SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragerea din SRL

buna ziua,am si eu o problema...un strain a deschis un srl,eu sunt administrator si ptr.srl am facut un contract de comodament pe o camera la parinti mei,problema e ca strainul a plecat,nu cred ca se mai intoarce;intrebarea mea este cum fac sa ma retrag din functia de administrator si sa inchei acel contract de comodament ca sa nu mai aibe nici o legatura cu acel srl...sau daca nu se poate face nimic ce efecte poate avea?!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Bordea , Avocat 12:45, 29 Octombrie 2013
Buna ziua,
Nu vreau sa va sperii dar, trebuie sa stiti ca administratorul unei societati raspunde penal pentru neplata de catre societate a impozitelor catre stat. Problema este ca administratorul nu se poate retrage din functie, el este numit si totodata revocat de catre asociatul unic, in cazul dvs, asociatul strain. Sediul social iarasi nu se poate muta la o alta adresa, decat in baza deciziei asociatului unic. Totusi, puteti depune la registrul comertului o adresa prin care demisionati din functia de administrator, pentru a avea o oarecare dovada ca nu mai reprezentati societatea, dar dvs tot veti figura ca administrator, iar in privinta sediului social nu puteti face nimic, el va ramane la adresa actuala chiar si dupa expirarea contractului de comodat.
Va stau la dispozitie cu alte lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator bvr bvr Buna seara! Imi puteti spune, va rog, cum sa redactez demisia unui administrator care a fost numit de catre asociatul unic. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social srl michil michil Sunt asociat unic al unui SRL iar mama mea este administratorul societatii.Doresc sa schimb sediul social din Bucuresti in alta localitate.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)