avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum trebuie sa anunt angajatorul despre sarcina mea?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum trebuie sa anunt angajatorul despre sarcina mea?

Buna ziua,

Urmeaza sa incep serviciul in ianuarie 2014, dupa o perioada de concediu crestere copil de 2 ani. Acum am aflat ca sunt din nou insarcinata si urmeaza sa nasc in iunie 2014. Intrebarea mea este cum trebuie sa anunt angajatorul despre sarcina mea si daca poate refuza sa ma primeasca la munca pentru 4-5 luni (ianuarie-aprilie/mai 2014). Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:31, 23 Octombrie 2013
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca, in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. In acelasi timp ii prezentati o scrisoare in care specificati ca sunteti gravida si anexati o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste starea de graviditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la locul de munca din ccc DanutSandel DanutSandel Buna ziua,dupa terminarea prenatalului de doi ani angajatorul este obligat sa ma primeasca inapoi la servici?Multumesc (vezi toată discuția)
Pot sa intru dintr-un concediu de crestere copil intr-altul? irina91iri irina91iri buna ziua, am fost angajata la un magazin pe o perioada determinata de 21 de luni incepand din 01.08.2011 pana in martie cand trebuia sa vina persoana pe care ... (vezi toată discuția)
Formalitati asasin asasin Buna ziua! Ce formalitati trebuiesc incheiate intre un salariat si angajator in momentul revenirii la serviciu din concediu de crestere si ingrijire copil al ... (vezi toată discuția)