avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ordonanta prim°procurorului de respingere, se mai ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ordonanta prim°procurorului de respingere, se mai poate ataca?

Am primit o de la prim procuror o Ordonanta de respingere ca nefondata a plangerii impotriva Ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala. Acolo scrie ca dosarul se arhiveaza, fara sa specifice ca am dreptul sa atac aceasta solutie in instanta. In acest caz, ce fel de plangere se poate face in instanta, si impotriva carei Ordonante, cea a procurorului sau a prim procurorului? Am gasit jurisprundenta prin care se respingea ca inadmisibila...Trebuia facuta plangere la instanta de judecata direct dupa prima ordonanta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:48, 23 Octombrie 2013
Se ataca ordonanta prim-procurorului in termen de 20 de zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã direct la judecãtorie adinita adinita O plingere penala a fost solutionata de catre Procurorul de caz cu NUP,ulterior a fost atacata rezolutia la Prim Pr.,acesta a desfiintat rezolutia si a dispus ... (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Echivalent art 275-278 cpp in noul cod de procedura penala ContSters311324 ContSters311324 Buna ziua, Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine care este echivalentul art. 275-278 C.P.P. (pentru plangere impotriva rezolutiei procurorului la organul ... (vezi toată discuția)