avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda neridicata de la posta, consecinte
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda neridicata de la posta, consecinte

am primit-o amenda de la politie pe data de 27.09.2013 . mentionez cu nu am semnat pv si nici nu l-am ridicat de la posta . ce se va intampla in continuare. ap. din adresa de domiciliu e pe numele parintilor
Cel mai recent răspuns: laurion32 , utilizator 20:10, 28 Octombrie 2013
Daca staruiti i intentia de a nu va asuma responsabilitatea,daca nu achitati in ter
men amenda,SPR va declina competenta recuperarii sumei in favoarea autoritatii fiscale responsabile domiciliului dvs
Autoritatea fiscala prin impunerea anuala.va comunica existenta de amenda neachitata in termen
Daca nu se achita amenda nici dupa comunicarea autoritatii fisccale,aceasta are dreptul sa solicite instantei de judecata transformarea amenzi in munca in folosul comunitatii
amenda a fost contraventionala dar presupun ca legea are aceleasi prevederi
In principiu, politia are obligatia sa va transmita amenda prin posta in termen de 15 zile de la data incheierii procesului-verbal, daca nu semnati confirmarea de primire si nu ridicati procesul-verbal, acesta se intoarce la politie. In termen de 30 de zile de la data incheierii procesului-verbal el trebuie comunicat, mai intai prin posta, apoi prin afisare la domiciliu cu martor si, ulterior, va fi comunicat autoritatii fiscale.
In cazul in care nu v-a fost comunicat in termen de 30 de zile, adica nu exista nici semnatura dvs. pe confirmarea de primire (caci nu mai locuiti acolo), nici semnatura vreunui martor ca v-a fost afisat la domiciliu si nici vreun vecin de-al dvs. nu l-a vazut afisat vreodata, puteti obtine in instanta anularea amenzii, insa va trebui sa dovediti acest lucru cu martori si documente. Este destul de dificil, dar nu imposibil in cazul in care nu se respecta procedura de comunicare.
pe 28.09.2013 am fost sanctionat si inca nu am primit pv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Amenda primita acasa fara plic Oana310 Oana310 Buna ziua Am primit un proces verbal de la o amenda fara semnatura mea, fara plic la posta. Eu nu fiind in tara nu am semnat primirea la acest proces verbal. ... (vezi toată discuția)
Depasire neregulamentara am trecut peste liniea continua Paulll Paulll Bine v-am gasit, pe data de 01.08.2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca am efectuat o manevra de depasire neregulamentara, mai exact am trecut ... (vezi toată discuția)