avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager

Buna ziua. Am si eu o intrebare: am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager intre tata si mine pe un teren si o casa veche. Am demolat casa veche si am construit alta noua. Tata mai are un copil din prima casatorie, cu care nu a mai tinut legatura.
Exista varianta ca acel copil sa aiba si el dreptul ca ceva, acum sau dupa moartea tatalui?
Mentionez faptul ca terenul este mostenit de la bunicii tatalui cu certificat de mostenitor, iar in acel certificat mostenitor nu este trecut decat el si sora lui, care declara ca nu are pretentii asupra terenului sau imobilului(vechi la vremea aia).
Copilul lui din prima casatorie are dreptul la ceva?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:30, 25 Octombrie 2013
Toti copiii au aceleasi drepturi de la parintii lor.
Ati platit bani pe terenul ala? Cum ati demolat daca tatal avea uzufructul casei?
Buna ziua,
Am platit suma de 10.000 euro conform contract de vanzare cumparare facut la notar. Cu acordul lui am demolat. Si autorizatia de constructie pentru casa noua este pe numele meu. El locuieste acolo cu sotia actuala.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
uwu, utilizator
Daca puteti face dovada platii, atunci e ok. Puteti?
Trebuie să știti ca poate ridica cineva pretentia de vocatie succesorala pe filiatia din parinti!NU?Chiar daca,nu au mai tinut o relatie!!!#-o
actul de vanzare cumparare incheiat la notar intre mine si tatal meu, unde scrie suma care a fost inmanata. nu este suficient?
multumesc

Alte discuții în legătură

Drepturi de succesiune ale copilului din alta casatorie copilasu2000 copilasu2000 Sotul meu are 2 copii din alta casatorie , impreuna mai avem un copil(minor) si crestem impreuna unul din copii din casatoria anterioara (ambi majori). Sotul ... (vezi toată discuția)
Vanxare cumparare prezumata donatie? ion aurel ion aurel Eu si sotia mea am imprumutat socrilor o suma importanta de bani, urmand ca, la terminarea procesului privitor la un teren aflat in litigiu sa intocmim un ... (vezi toată discuția)
Proprietate tapleaua tapleaua buna seara ! ma numesc gabi si am o problema am cerut parintilor mei care sunt proprietari pe un teren+ocasa(batrineasca) act de vinzare-cumparare der au spus ... (vezi toată discuția)