avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de succesiune ale copilului din alta casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de succesiune ale copilului din alta casatorie

Sotul meu are 2 copii din alta casatorie , impreuna mai avem un copil(minor) si crestem impreuna unul din copii din casatoria anterioara (ambi majori). Sotul este proprietarul unei case si a terenului aferent printr-un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere in favoarea parintilor ( tatal decedand ulterior). Sotul incepe o constructie pentru o casa noua in timpul vietii tatalui sau - proiect nefinalizat. (figureaza la finante ca si casa in constructie). Urmeaza sa contractam impreuna un credit de uz personal cu garantie imobiliara si mai avem bani dintr-o mostenire in favoarea mea , pentru finalizarea constructie (vrem sa despartim proprietatea in doua -sa existe 2 case . Atat eu cat si sotul meu nu consideram corect ca dupa decesul sotului copilul din prima casatorie sa intre la succesiune. Cum pot sa imi apar investitiile facute in acest sens?. Cum am putea proceda ....Mentionez ca urmeaza sa face acte pe casa veche pentru copilul pe care il crestem noi din casatoria anterioara a sotului.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:33, 2 Decembrie 2007
Copilul din afara cãsãtoriei a cãrui filiatie a fost stabilitã are, fatã de pãrinte si rudele acestuia, aceeasi situatie ca si situatia legalã a unui copil din cãsãtorie.
Singura posibilitate este sa faceti un act de vanzare-cumparare pe numele persoanei dorite de dvs.
Atentie insa la clauzele pe care le veti insera in acest act. In prezenta unei clauze de uzufruct viager, actul va fi prezumat ca deghizeaza o donatie...
Contract de vanzare - cumparare cu clauza de intretinere fara uzufruct viager, dar se poate cu drept de habiotatie pentru parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager și obligația de întreținere Ioan73 Ioan73 Bună seara, în luna august 2011 am încheiat un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager și clauza de întreținere între mine împreună cu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager uwu uwu Buna ziua. Am si eu o intrebare: am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager intre tata si mine pe un teren si o casa veche. Am ... (vezi toată discuția)