avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

buna seara ! ma numesc gabi si am o problema am cerut parintilor mei care sunt proprietari pe un teren+ocasa(batrineasca) act de vinzare-cumparare der au spus ca i-mi dau un act in care sa intru in proprietate dupa decesul lor, problema este ca doresc sa demolez casa veche si sa construiesc alta, dar daca intre timp se razgandeste ce fac#-o. puteti sa ma sfatuiti ce act ar fii mai in avantajul meu,mentionez ca mai am un frate. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tapleaua , utilizator 16:59, 9 Decembrie 2009
Act de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager al parintilor, contract de intretinere . Veti intra in deplina proprietate dupa decesul parintilor.
Daca va vor face testamant sau donatie, aceste acte pot fi atacate de mostenitorii rezervatari.Cel mai bine este sa va prezentati la notar pentru a vedea care este solutia optima.
buna dimineata!
daca sunteti singurul copil, nu ar fi nicio probl ca parintii sa va faca act de vanzare cump cu rezerva unui uzufruct viager, insa, in cazaul in care mai aveti frati acestui tip de act i se aplica o prezumtie de donatie, deci nu ar fin indicat.
putetti incheia un contract de intretinere prin care parintii isi rezerva un uzufruct viager.
scuze nu am vazut ca deja ati scris ca aveti un frate.:(
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
ContSters97658, utilizator
intrucat in speta exista doi descendenti , indicat ar fii sa incheiati cu parintii dvs. un contract de intretinere.
contractul de vanzare-cumparare cu clauza uzufructului viager este prezumat a fi o liberalitate.
Iar fratele dumneavoastra se poate adresa instantei de judecata , in vederea reductiunii unei liberalitati excesive , in termen de 3 ani de la decesul celui care a transmis dreptul de proprietate in acest mod .
Contractul de intretinere e recomandat , in cauza de fata.
va multumesc pentru ajutor , am fost astazi la notar am povestit ,, povestea" concluzia a fost :contract de vinzare cumparare cu clauza deuzurfruct viager, si nu se mai poate schimba nimic ,nici de parinti nici de fratele meu, proprieter voi fii eu dar parinti vor avea dreptul de a locui tot timpul acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa fac un act vanz-cump mimi321@yahoo.com mimi321@yahoo.com mentionez parintii mei vor sa mi vanda o casa cu drept de uzufruct.tatal meu mai are un copil dintr o alta relatie.poate acesta sa aibe conteste acest act in ... (vezi toată discuția)
Actul de vanzare -cumparare cu uzufruct mariusbt1 mariusbt1 sunt 4 frati,[3 surori si 1 frate]iar mama lor a vandut cu uzufruct apartamentul de 3 camere uneia din surori care locuieste cu ea .ceilalti copii mai pot ... (vezi toată discuția)