avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc sa fac un act vanz-cump
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc sa fac un act vanz-cump

mentionez parintii mei vor sa mi vanda o casa cu drept de uzufruct.tatal meu mai are un copil dintr o alta relatie.poate acesta sa aibe conteste acest act in instanta dupa moartea tatalui?si ce sanse de castig are?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sofrana , utilizator 10:18, 25 Ianuarie 2010
Nu are sanse.
Ati ales actul recomandat in aceasta situatie.
nu stiu daca am inteles bine,dar doamna av ioana cristea spunea ca as putea intampina ceva dificultati daca as face act de vanz cump cu drept de uzufruct.Ar putea sa mi spuna cineva ce anume trebuie facut ca acttul de vanz cump sa nu fie contestat?
buna ziua!
contractului de vanzare cumparare cu rezerva unui dr de uzufruct viager incheiat intre parinti si copii se bucura de prezumtia de donatie, si nu o spun eu o spune art. 845 cod civil.
daca este posibil si fratele dvs da o decl prin care este de acord cu instrainarea nu mai aveti niciun fel de probleme!
dar daca l as face fara dr de uzufruct,ce sanse ar avea,mentionez ca este frate vitreg si nu vb cu mine?
buna seara!
dc il faceti fara dr de uzufruct nu i se mai aplica prezumtia de donatie!

Alte discuții în legătură

Testament pentru nepoata danikka danikka Buna ziua, Parintii mei in urma cu 2 ani ne-au donat cate un apartament mie si fratelui meu. Fratele meu s-a suparat ca lui nu i-a facut vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
Act de donatie tini1982 tini1982 Buna ziua, tatal meu a decedat iar mama vitrega traieste. Eu am fost dat in grija mamei mele de mic, ei divortand. Tatal meu impreuna cu mama vitrega sau ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu uz viager miky76 miky76 Contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager facut unui nepot de frate se poate considera donatie avand in vedere ca am un copil infiat cu efecte ... (vezi toată discuția)