avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ma pot incadra in somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ma pot incadra in somaj?

Buna ziua,
Am si eu o problema, seful meu vrea sa ma dea in somaj pe baza desfiintarii postului de munca, am fost la somaj am intrebat daca ma incadrez sa beneficiez de somaj si mi sa spus ca nu.
Mentionez ca sunt in momentul de fata gravida in 19 saptamani si patronul stie lucrul acesta fiind instiintat in scris de catre mine.
In momentul de fata sunt am un contract de munca pe perioada nedeterminata inceput cu data de 01.04.2013.
In data de 06.11.2012 fata mea a facut 2 ani si deci mi sa terminat periada de Concediu de crestere copil (fata s-a nascut in data de 06.11.2010),
ianainte de a naste am beneficiat de un contract pe o perioada determinata: 13.02.2010-13.02.2011din care am intrat in Concediu de crestere copil pana la 2 ani si inainte de unu pe 6 luni perioada fiind 17.09.2009-17.03.2010
in aceste conditi pot beneficia de somaj??
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
ionita_cristina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionita_cristina , utilizator 08:42, 25 Octombrie 2013
1. Perioadele in care ati fost in concedii medicale, concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si perioadele de concedi crestere copil (CCC) nu sunt stagii de cotizare la somaj si ele suspenda contractul individual de munca (CIM).

2. - In aceasta situatie cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj sunt formate din lunile lucrate dupa ce ati terminat CCC2 la care se adauga (pana la 12) lunile lucrate inainte de CCC2 sau inainte de CCC1.
- Daca in aceste luni aveti vreo intrerupere nu mai puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Multumesc foarte mult, am noroc ca nu am semnat preavizu de incetare a contractului de munca, ca sefu meu a sustinut sus si tare ca intru in somaj
Chiar daca nu semnati acel preaviz, este posibil sa vi se comunice decizia de incetare a c.i.m..
In momentul de fata sunt in concediu medical, ei m-au anuntat ca incepand cu data de 1 .11 . 2013 sa nu mai aduc concediu , sa vin sa imi dea un preaviz ca pot intra in somaj. Dasta saptamana asta m-am tot interesat si am si intrebat aici daca totul este bine pentru mine, deci in concluzie voi aduce medical in continuare, oricum cred ca vor intelege, nu sunt oameni de rea credinta (sper). Multumesc pentru raspunsuri, o sa revin cu ce am rezolvat. Luni ma dunc la biroul de somaj sa vad ce imi spune doamna de acolo ca, mi-a facut programare se vadem ce si cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prelungi somajul cu prenatal ? MadalinaK MadalinaK Buna seara! Sunt mamica unui baietel ce va implini in iulie 2 ani. Momentan primesc indemnizatie de crestere copil, si dupa aceea nu ma voi intoarce la fostul ... (vezi toată discuția)
Conditii de primire a indemnizatiei pentru al doilea copil ioana123654 ioana123654 Ce as putea sa fac in umatoarea situatie: am avut contract de munca pe perioada determinata care s-a incheiat cand am intrat in ccc, pe 31 mai mi se termina ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt. concediu de maternitate alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Ma numesc Luiza. Sunt in prezent in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, mai exact copilul meu implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)