avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot beneficia de indemnzatie pt cresterea copilului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot beneficia de indemnzatie pt cresterea copilului?

buna am si eu o intrebare,sunt insarcinata in 10saptamani si nu stiu daca pot beneficia de indemnizatie in urmatoarea situatie:in sept.2008s-a terminat cic pana la 3ani,am avut preaviz,apoi somaj pt ca firma a dat faliment pana la data intoarcerii mele la servici,apoi in 6 noiembrie,m-am angajat la o firma si am schimbat somajul in 30%,care e valabil pana in 4aprilie2009,iar in data de 15 ianuarie s-a incetat contractul de munca la firma respectiva,nu am mai lucrat pana in data de17 feb.2009,iar conractul de munca e facut din data de 6martie2009,intrebarea mea e daca mai e valabil somajul de30% si daca se ia in considerare la calcularea celor 12 luni inainea nasterii copilului.data nasterii copilului ar fi 20oct.2009.cei 30% se considera venit?va rog un raspuns cat mai repede si am uiat sa va mai spun ca luna aceasta nu am mai primit cei 30%,sa fie din cauza ca nu am mai lucrat sau trebuie sa merg eu la somaj sa duc adevarinta care sa ateste ca sunt angajata?cu stima daridannah.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 17:50, 29 Martie 2009
Pentru a primi CIC trebuie ca in cele 12 luni anterioare nasterii sa fi platit impozit pe venitul profesional. In cele 12 luni se includ anumite perioade asilimate, intre care somajul. Mare atentie la intreruperi (n-am inteles din mesajul dvs cat n-ati lucrat nefiind nici in somaj), ele pot depasi jumatate din nr de zile lucratoare pe luna o singura data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata retroactiva a asigurarilor sociale pt. indemnizatie copil ContSters95960 ContSters95960 Buna ziua, Sunt insarcinata in luna a 5-a. Pana la sfarsitul lunii februarie ( mai exact 26 feb.\'09 ) am beneficiat de ajutor de somaj. De atunci nu am ... (vezi toată discuția)
Cic_tata_incetare cim in cele 42 de zile de concediu obligatoriu ale mamei Daniel Shneker Daniel Shneker Buna seara, Mutumesc pentru toate informatiile obtinute din lectura spetelor prezentate. Sotia mea va naste la mijlocul lui ianuarie 2010. Apoi va intra ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de maternitate Dan Ioana Dan Ioana Buna ziua! Ma numesc Ioana si as dori sa stiu daca in cazul meu voi primi sau nu indemnizatia de maternitate. Eu am contract de munca din data de 1 feb 2009 ... (vezi toată discuția)