avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata retroactiva a asigurarilor sociale pt. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata retroactiva a asigurarilor sociale pt. indemnizatie copil

Buna ziua,

Sunt insarcinata in luna a 5-a. Pana la sfarsitul lunii februarie ( mai exact 26 feb.'09 ) am beneficiat de ajutor de somaj. De atunci nu am mai lucrat nicaieri, deci nu mi-a mai "mers" cartea de munca. Intrebarea mea este daca pot plati retroactiv asigurarile sociale ( sau ce trebuie) pentru a beneficia de indemnizatie de maternitate. Daca se poate, unde trebuie sa merg sa platesc?
Cel mai recent răspuns: ContSters95960 , utilizator 11:47, 14 Iulie 2009
Ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC, trebuie sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit , in ultimul an, timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului.
Cele 12 luni pot fi constituite si din perioade asimilate , cum ar fi : perioada in care ati beneficiat de indemnizatia de somaj.
Multumesc frumos de raspuns! Cele 12 luni supuse impozitului pe venit nu trebuiesc sa fie fara intrerupere pana la nasterea copilului? Adica daca eu nasc pe 1 dec. 2009 nu trebuie sa am pe cartea de munca "activitate continua" de la 1 dec. 2008 pana la 1 dec. 2009? Cum calculez ultimul an exact? Ar putea fi 2008 sau e 2009? De la ultimul servici pana la somaj am avut o luna pauza- pentru ca nu am primit cartea de munca la timp ca sa o depun la somaj. Si deci si ultimele 12 luni nu au continuitate.
Va rog, unde as putea nerge sa aflu toate aceste informatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru ccc georgiana.td georgiana.td Buna ziua . Urmeaza sa nasc in februarie 20111 , si as dori sa va intreb ceva legat de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la doi ani . Lucrez din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie annki_s annki_s buna ziua!am carte de munca din 1aprilie 2009,in luna iulie am avut pauza de 5zile dar am intrebat si pot sa beneficiez de indemnizatie.dar acum ma macina o ... (vezi toată discuția)