avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC

Buna ziua .
Urmeaza sa nasc in februarie 20111 , si as dori sa va intreb ceva legat de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la doi ani .
Lucrez din februarie 2008 , fara intrerupere , astfel :
- feb. 2008 - dec. 2008 - cu norma intreaga , 8 ore pe zi
- dec. 2008 - dec.2009 - norma redusa , 4 ore pe zi
- dec. 2009- pana in prezent , am contract de munca la doua societati diferite, cu o norma de 1 ora pe zi ( 5 ore pe saptamana).
Jurista firmei unde am cartea de munca spune ca nu beneficiez de indemnizatie, pentru ca nu am lucrat cu norma intreaga . Este adevarat ?
Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:29, 13 Septembrie 2010
Nu se tine cont de norma de lucru la stabilirea dreptului la indemnizatie pentru concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Conditia esentiala este sa aveti venituri supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului. Nu trebuie sa aveti intreruperi mai mari de jumatate de luna (se accepta prin exceptie, o singura fractiune de luna mai mica de jumatate).
1. Jurista firmei sa mai punamana pe carte.
2. Indemnizatia de CCC pana la 2 ani nu este conditionata de un anume program zilnic de lucru ci numai deobtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O sa beneficiez de indemnizatie crestere copil? alinavic alinavic Situatia e urmatoarea: Din 2008 am fost angajata cu jumatate de norma, pana la 15 decembrie 2009. In perioada 16-27 decembrie 2009 nu am lucrat, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului anna_roxanna anna_roxanna Va rog frumos sa ma ajutati! Lucrez la o firma din aprilie 2008 cu contract de munca cu norma intreaga de 8 ore. Am fost angajata si la o alta firma de la 1 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil hela hela Va rog spuneti-mi daca am carte de munca,dar lucrez numai 4 ore,am dreptul la concediu 2 ani,respectiv la indemnizatia aceea pentru crestere copil? (vezi toată discuția)