avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Daca dispozitia de reincadrare mi-a fost inmanata/comunicata la 3 ani si o zi de la data cand a fost emisa, mai am sanse sa-mi recuperez in instanta drepturile salariale?
Mai e valabila nulitatea dispozitiei daca nu a fost comunicata in toata aceasta perioada?
Rog un raspuns cat mai rapid, intrucat sunt in proces si in intampinare mi-a fost invocata prescriptia extintiva a dreptului la actiune.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 31 Octombrie 2013
Nu este lovita de nulitatea decizia de reintegrare pentru motivul invocat de dvs.

Dvs aveati dreptul sa cereti executarea silită în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel.
Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Termenele de prescriptie curg de la data comunicarii nu de la data emiterii.
De unde ati dedus ca termenul de prescriptie curge de la data comunicarii ?
Cu scuzele de rigoare, nu am inteles raspunsul. Daca au trecut 3 ani de la emiterea dispozitiei si eu am depus plangerea o zi mai tarziu... incerc sa explic: dispozitia a fost emisa la data de 29.07.2010 cu punere in aplicare incepand cu data de 01.08.2010, iar eu am depus plangerea pe data de 30.10.2013 sa inteleg ca pot pierde procesul datorita prescriptiei extinctive? Precizez ca salariul il iau in continuare la fel de eronat.
Rog o noua explicatie! Multumesc!
Daca se invoca prescriptia extinctiva si se dovedeste ca cererea ati depus-o dupa expirarea termenului de prescriptie, atunci cererea dvs va fi respinsa.

Dvs trebuia sa puneti in executare hotararea obtinuta in termen de 3 ani de la data naşterii dreptului de a cere executarea silită .

Legea este clara in aceasta privinta.

Alte discuții în legătură

Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Pe data de 05.01.2016 am primit o instiintare privind masura popririi pe o treime din salariu pentru un contract de credit la un IFN din 27,03,2008. pot face o ... (vezi toată discuția)
Firma de executari vrea sa-mi puna poprire pe conturi mario77tt mario77tt In octombrie 2008 o Societate comerciala a cistigat un recurs in urma caruia cere ca eu sa restitui 3000 ron.Astazi am fost sunat de o firma de executari ... (vezi toată discuția)