avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Pe data de 05.01.2016 am primit o instiintare privind masura popririi pe o treime din salariu pentru un contract de credit la un IFN din 27,03,2008. pot face o contestatie la executare silita pentru prescriptie ? Mentionez ca aceasta poprire este pusa de catre un executor judecatoresc .
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
mihaiclaudiugabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana . , Consilier juridic 15:19, 11 Ianuarie 2016
Buna ziua,
DA, puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea comunicarii privins poprirea in temeiul art 715 alin 1 pct 2 cod proc civ, si in baza art 713 alin 2 Cod proc civ, dat fiind ca executarea silita se face in temeiul unui alt titlu executoriu decat o hotarare judecatoreasca, in speta un contract de credit, avand posibilitatea sa invocati in contestatie si motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins in titlul executoriu.
Referitor la exceptia prescrierii dreptului de a solicita executarea silita, o puteti invoca pe calea contestatiei la executare, in baza art. 706 Cod Procedura Civila
(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive

Trebuie sa avem in vedere ca termenul general este de 3 ani de zile, mai exact daca banca nu incepe procedura de recuperare a sumelor de bani in termen de 3 ani de zile de la ultima plata efectuata atunci creditul cel cu executare succesiva, este prescris.

Invocarea prescriptiei:

In dreptul procesual civil prescriptia se poate invoca in doua situatii fie pe calea contestatiei la executare solicitandu-se constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita sau pe calea dreptului comun invocandu-se prescriptia dreptului material la actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bogdanvl83 bogdanvl83 Buna seara. Am primit acasa o executare silita care are ca data 2013. Intrebarea e nu s-a prescris dupa 3 ani? Va multumec!! (vezi toată discuția)
Recuperatori creante cripe cripe Buna ziua, De curand am intrat in posesia unui document, \"Instiintare privind executare silita\", din partea unei celebre companii de recuperare creante.Este ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit prettywomen prettywomen Buna ziua! As dori si eu un raspuns va rog la o problema. Sora mea a facut un credit in 2003 pe doi ani la o banca.A platit cateva rate dar nu a mai putut ... (vezi toată discuția)