avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon fiscal combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon fiscal combustibil

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti si mie daca o firma (microintreprindere) care alimenteaza combustibil trebuie sa inregistreze bonurile fiscale ca si cumparari (ct 401 Furnizori) sau le poate opera direct in registrul de casa pe cheltuieli (ct 6022 Cheltuieli cu combustibilul)? Firma nu este platitoare de TVA!
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
Goguvoinicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:37, 24 Octombrie 2013
Firma nefiind platitoare de tva,puteti inregistra bonurile direct in registrul de casa, pe cheltuieli. Atentie insa la deductibilitatea acestor cheltuieli. Daca nu utilizati autoturismul in exclusivitate pentru activitatea economica(nu intocmiti foi de parcurs),este deductibila doar 50%din valoarea combustibilului,
Autovehicolul este un microbuz de transpot calatori si este utilizat numai in activitatea economica conform codului CAEN al societatii! Si deci nu se intocmesc foi de parcurs pentru cursele efectuate???
Va multumesc!
Eu am mentionat ca nu se intocmesc foi de parcurs, pentru autoturismele care nu sunt utilizate exclusiv pentru activitatea economica,deductibilitatea cheltuielilor cu combustibilii fiind de 50%. In cazul dvs.este obligatorie folosirea foilor de parcurs,necesare printre altele si pentru stabilirea consumului de combustibili.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I.i. decontare bonuri de benzina lady34 lady34 daca am contract de comodat pe un autoturism ...in ce conditi pot deconta bonurile de combustibil si intretinerea autoturismului? (vezi toată discuția)
Decontare conbustibil e_florin e_florin Buna ziua,dupa ultimile reglementari se poate deconta bonuri conbustibil pentru o masina ce este proprietatea firmei? Masina este autoturism 5locuri si este ... (vezi toată discuția)
Utilizare autoturism in scopuri economice antonia_m09 antonia_m09 Mare nedumerire cu deductibilitatea cheltuielilor la autoturisme...\\"se considera a fi utilizate exclusiv in scopul activitatii economice\\". Aceasta ... (vezi toată discuția)