avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident cu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident cu

pe 26.03.09 am fost implicat intr-un accident pe calea rahova in dreptul OMV.
in accident a fost impliat un pieton care a fost diagnosticat cu o contuzie la nivelul umarului si genunchiului.
nu a necesitat zile de spitalizare, doar o reteta de 3 medicamente. acum vrea 2000ron pt declaratie la politie ca nu are pretentii in a se considera parte vatamata a incidentului. dar ea poate sa-si schimbe declaratia in termen de 60 de zile. cum previn asta?
Pietonul respectiv circula regulamentar?.....adica era pe trecere de pietoni?
Nu de alta, dar si pietonii au unele responsabilitati, nu numai conducatorii auto.
da pietonul circula regulamentar...insa a fost lovita de o masina stationata neregulamentar pe trotuar pe care am lovito eu.
daca nu are zile de spitalizare se mai considera dosarul ca fiind dosar penal?
In cauza are aplicare art 180 alin 1 din codul penal:
ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.



Ar fi bine sa incercati sa va impacati cu acel pieton....nu de alta , dar este pacat sa aveti cazierul patat, chiar si cu o amenda.
ok. mersi.
inca nu sa stabilit vinovatul accidentului.
daca ea cere 2000 ron de la mine si inca 2000 de la celalat si pe mine ma vor gasii nevinovat, eu fiind lovit din spate si proiectat in masina de pe trotuar care a lovit-o pe doamna respectiva, eu arunc banii pe fereastra sau o sa-i pot recupera, si ajungem de unde am plecat: eu cum pot fi sigur ca nu se intoarce asupra declaratiei dansei in termen de 60 de zile cum spune legea?
Sfatul meu vi se va parea cel putin ciudat !Daca aveti posibilitati platiti-i suma de bani,dupa ce da declaratia ,dar puneti-l sa mentioneze in aceasta ca nu se constituie parte civila si ca nu are nicio pretentie materiala de la dvs deoarece a primit prin intelegere cu dvs.suma de bani necesara platii medicatiei prescrise.Toata aceasta situatie ar duce in cel mai rau caz la sanctionarea dvs.contraventionala pentru neacordare de prioritate pietonilor

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala ? victoriaierima victoriaierima Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti cum procedez ? Sotul meu a fost lovit miseleste cu o sticla in cap de catre un individ, in urma loviturii s-a ales cu ... (vezi toată discuția)
Am atins un pieton cand eram in marsarier surroundead surroundead Buna ziua! Problema in legatura cu care va cer sfatul este urmatoarea: Astazi am intors masina pentru a iesi dintre blocuri dintr-o parcare, si in timp ce ... (vezi toată discuția)
Masina parcata neregulamentar accident ramius ramius Buna ziua. Acum doua zile am avut surpriza sa imi gasesc masina parcata facuta praf. Mentionez ca masina era parcata intr-un scuar la o intersectie si era ... (vezi toată discuția)