avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Licentiere fotografii si drepturile de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Licentiere fotografii si drepturile de autor

Buna ziua, sunt persoana fizica, am fost contactat de o firma pentru a le vinde 5 fotografii din portofoliul meu. Presupun ca este necesar un contract de cedare drepturi autor sau asaceva .. este necesar sa fie legalizat ? sau cum se procedeaza?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:04, 26 Octombrie 2013
Da, este vorba de un contract de cedare a drepturilor exclusive sau neexclusive. Lecturati cele descrise in linkurile de mai jos si veti intelege ce anume trebuie sa contina un contract de acest tip. Nu este nevoie legalizarea acestuia.
www.avocatnet.ro/content/for...
Aici aveti un model de contract de cesiune brevet dar se poate adapta si pentru drepturile de autor: www.avocatnet.ro/content/for...
Pentru a avea toate datele si in ceea ce priveste veniturile din drepturile de autor, lecturati si informatiile din acest link: www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune exclusivã a drepturilor de autor - duratã ºi condiþii Ramona24 Ramona24 Buna ziua. In momentul in care se cesioneaza exclusiv drepturile de autor si drepturile conexe lor pt o opera, pentru reproducere si difuzare, autorul mai ... (vezi toată discuția)
Se pot ceda drepturile morale? Andrei Munteanu Andrei Munteanu Buna ziua, as dori sa stiu daca licenta urmatorului site pe care am postat cateva lucrari de grafica din portofoliul personal imi ingradeste vreunul din ... (vezi toată discuția)
Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)