avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Articolul 82 din Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Articolul 82 din Codul Muncii

Buna ziua,

Cred ca multe persoane care intra in contact cu acest articol fac confuzie intre contract si prelungire a contractului, eu fiind una din aceste persoane pana am citit cateva postari de pe forum. Totusi vreau sa imi confimati daca am inteles bine.

Am inteles ca se poate face asa:
- noului angajat pe perioada determinata i se poate prelungi contractul de cate ori doreste angajatorul atat timp cat prelungirile + perioada prevazuta in contractul semnat initial nu depasesc 36 de luni;
- dupa cele 36 de luni angajatorul are optiunea de a-i deschide alte doua contracte consecutive pe perioada determinata daca acestea sunt incheiate in maxim 3 luni de la incetarea celui anterior si acestea nu pot depasi 12 luni ca durata, fiecare.

Daca mi se confirma cele de mai sus am o intrebare: Pentru contractele consecutive, e necesar sa se schimbe incadrarea sau se pot face 3 contracte consecutive cu aceeasi incadrare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AphisG , utilizator 14:52, 24 Octombrie 2013
Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv maxim 3 contracte pe perioada determinata care sa insumeze 36 luni sau se poate incheia un singur contract pe durata determinata pentru 36 luni ...

Codul Muncii Legea 53/2003 :
CAP. VI
Contractul individual de munca pe durata determinat

ART. 82
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata
ART. 84
(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni
@ AphisG

Intr-adevar, ati inteles corect la cele doua situatii expuse.

C.i.m. succesive se pot face pe aceeasi fucntie sau pe functii diferite. Codul Muncii nu face o astfel de distinctie.
Este ciudat pentru ca am vorbit la ITM cu un inspector sef si mi-a spus ca prelungirile sunt considerate contracte. Asta inseamna ca ei considera ca poti face contractul initial plus alte doua prelungiri de maxim 12 luni fiecare pana la un maxim cumulat de 36 de luni.
Nu mai inteleg nimic :)
Cred ca v-a indus in eroare acel inspector ITM , prelungirea duratei unui c.i.m. nu este totuna cu incheierea unui c.i.m.
cel mai simplu cred ca este sa fac o adresa oficiala la ITM si sa ma conformez spuselor lor.

multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata romservinvest romservinvest Bună ziua, Vă cer ajutorul: am un contract de muncă pe perioadă determinată încheiat iniţial de la 29.04.2011 la 30.12.2011 (8 luni). S-a prelungit, ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca durata determinata sebisebi sebisebi as vrea sa ma informati pentru cat timp si de cate ori poate fi prelungit contractul de munca pe perioada determinata. din cate am aflat eu nu pot depasi ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata aijin aijin Buna ziua. As dori sa stiu care sunt sanctiunile in cazul in care un contract pe durata determinata este prelungit de mai mult de 3 ori?( cate 3 luni) (vezi toată discuția)