Cred ca multe persoane care intra in contact cu acest articol fac confuzie intre contract si prelungire a contractului, eu fiind una din aceste persoane pana am citit cateva postari de pe forum. Totusi vreau sa imi confimati daca am inteles bine.
Am inteles ca se poate face asa:
- noului angajat pe perioada determinata i se poate prelungi contractul de cate ori doreste angajatorul atat timp cat prelungirile + perioada prevazuta in contractul semnat initial nu depasesc 36 de luni;
- dupa cele 36 de luni angajatorul are optiunea de a-i deschide alte doua contracte consecutive pe perioada determinata daca acestea sunt incheiate in maxim 3 luni de la incetarea celui anterior si acestea nu pot depasi 12 luni ca durata, fiecare.
Daca mi se confirma cele de mai sus am o intrebare: Pentru contractele consecutive, e necesar sa se schimbe incadrarea sau se pot face 3 contracte consecutive cu aceeasi incadrare?
Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv maxim 3 contracte pe perioada determinata care sa insumeze 36 luni sau se poate incheia un singur contract pe durata determinata pentru 36 luni ...
Codul Muncii Legea 53/2003 :
CAP. VI
Contractul individual de munca pe durata determinat
ART. 82
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata
ART. 84
(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni
Este ciudat pentru ca am vorbit la ITM cu un inspector sef si mi-a spus ca prelungirile sunt considerate contracte. Asta inseamna ca ei considera ca poti face contractul initial plus alte doua prelungiri de maxim 12 luni fiecare pana la un maxim cumulat de 36 de luni.
Nu mai inteleg nimic :)