avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda neprezentare martor, desi am fost prezenta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda neprezentare martor, desi am fost prezenta

Buna ziua,
Am fost citata ca martor din partea reclamantului intr-un proces pentru stabilire domiciliu minor. Presedinta completului a indicat ora 11 pentru audiere. Am fost prezenta in sala la ora 10:25, ora la care trecuse randul dosarului in care eram citata .
In paua dintre 2 dosare am intrebat daca dosarul poate fi luat la a 2-a strigare si presedinta mi-a spus ca ma amendeaza daca o mai intrerup.
La pauza de pranz am intrebat grefiera daca pot totusi sa raman in sala pentru audiere si mi-a comunicat ca in dreptul dosarului respectiv se notase amanare. In conditiile in care paratul plecase dupa ce s-a cerut amanarea, am considerat ca oricum nu voi mai fi audiata, nemaifiind prezente ambele parti.
Am primit citatie pentru termenul urmator cu mentiunea ca am fost amendata cu 200 lei pentru neprezentare, cu precizarea ca pot formula cerere de reexaminare impotriva amenzii.
Intrebarile mele sunt:
- cum s-a stabilit amanarea pentru urmatorul termen, daca in sala era prezent doar paratul?
- cum pot cere anularea amenzii, in baza carui articol?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
carmen2010, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot solicita audierea mea ca martor doar intr-un anumit interval orar? mihaclaudia mihaclaudia Sunt citata in calitate de martor intr-un proces penal si datorita distantei intre localitatea de resedinta si localitatea unde e procesul, nu pot ajunge la ... (vezi toată discuția)
Cauza repusa pe rol dupa ramanerea in pronuntare auricius auricius Buna seara. Astazi am fost citat ca si martor intr-un proces de divort cu minori. Am fost prezenti doar martorii unei parti, si judecatoarea ne-a audiat decat ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda - martor in proces penal razvank5 razvank5 Buna seara, As dori sa stiu daca pot face, si cum sa formulez contestatie la o amenda primita pentru neprezentarea ca martor intr-un proces penal (nu am ... (vezi toată discuția)