avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Probleme plata la casa de pensii pt PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Probleme plata la casa de pensii pt PFA

Buna ziua! Sunt pfa din anul 2006. La deschidere nu am fost informat referitor la plata unei contributii la Casa de Pensii. In anul 2011 am primit o instiintare din care reiese ca am de plata contributia la Casa de Pensii Galati aferenta ultimilor 5 ani (din ce am inteles se tine cont intotdeauna doar de ultimii 5 ani). Lamuriti-ma, va rog, din ce an este obligatorie aceasta contributie pt. pfa? Fiind o suma prea mare pentru veniturile mele, am mers in repetate randuri la Casa de Pensii in cautarea unei solutii pt a nu plati suma restanta, dorind sa platesc lunar de la acel moment. În cele din urma s-a gasit o solutie: am inceput sa platesc lunar ca persoana fizica fara venit si nu ca persoana fizica autorizata, iar suma restanta nu mi-a mai fost ceruta. Incepand cu luna iulie 2012 aceste contributii au fost colectate de catre AFP Galati. Desi la Casa de Pensii plateam ca si persoana fizica fara venit, am fost transferat la AFP ca si persoana fizica autorizata. In anul 2013 am platit contributie pt pensie in baza unui contract, insa in cea de-a doua jumatate a anului 2012 am achitat fara ca acel contract sa existe. De curand, a existat o problema intre Casa de Pensii si AFP referitoare la faptul ca AFP, neexistand un contract pt colectarea acestor contributii intre iul - dec 2012, nu a virat sumele catre Casa de Pensii. Aceasta problema o vor rezolva institutiile intre ele, insa acum au redescoperit suma restanta, fapt pt care AFP refuza sa-mi colecteze contributiile pt pensie si sanatate pana la rezolvarea problemei. Cum credeti ca as putea rezolva problema fara a plati suma respectiva, care depaseste posibilitatile mele financiare? În lipsa altei solutii, as scapa de datorie inchizand firma sau risc sa fiu dat in judecata si executat silit? Multumesc anticipat!!!!

Alte discuții în legătură

1 iulie / cas & cass tome_ionica tome_ionica PFA sistem real. Sunt la zi cu platile in formatul actual. Concret, ce trebuie sa facem dupa 1 iulie legat de pensii si asigurari sociale? multumesc. (vezi toată discuția)
Deces contribuabil pfa b2anka b2anka Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: la data de 27.06.2012 sotul meu, intregistrat ca pfa- taxi a decedat; in luna iulie ... (vezi toată discuția)
Anulare obligatii cas, pfa andreeafor andreeafor Buna ziua, Sunt PFA-inregistrat din octombrie 2012. Pe baza deciziei de impunere pentru plati anticipate, am achitat Cass-ul si impozitul pe venit. Pentru ca ... (vezi toată discuția)