avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie locatari-repartitoare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie locatari-repartitoare caldura

Buna seara, intr-o scara de bloc de 36 apart...31 sunt contorizati iar din acestia ne-am gasit 23 care NU mai vrem calorimetre..NU noi perosnal noi in scara (creste consumul de gaze de la 400 ron la 1300 ron iarna-deci unii si-au pus sobe pe gaz si opresc calorimetrele). BUNN s-a facut proces verbal cu cei care renuntam..s-a mers la administrator/ presedinte..care SURPRIZA..NU se poate sa renuntam ca nu-i legal..trebuiesc 36 semnaturi..?? PARDON?? nici macr nu suntem toti...acum6 ani deicia de A PUNE calorimetre a luat-o ADUNAREA GENERALA a blocului..a-tine contractul cu firma sa-i vedem clauzele..Admin spune ca e la presedinte..presedintele spune ca nu-l are..Ne-am adresat firmei TECHEM..care nici ea NU are contractul deoarece este la....adminstratorul blocului dvs..SI UITE ASA mergem mai departe..

In aceasta situatie ce e de facut? adika cand am facut contractul...'prostii din adunarea locatarilor" au putut sa mandateze presedintele sa semenze contractul...acum aceeasi "prosti" NU mai au dreptul??

2. din luna mai 2013 ni s-a strecurat" de catre presedinte+admin un fond de reparatii de cca 55 ron/luna/apart...cand am inceput sa intrebam unde sunt banii..soldul la zi...au zis ca sunt pusi la C.E.C pentru zile negre..daca nu plateste lumea intretinerea la timp..bun (oricum platim vreo 12 pers la timp din 36..si avem 3 pers cu restante +4000 ron)..acum insa surpriza tot pe tabelul cu intretinerea apare coloan separata cu FOND RULMENT 150 ron/apart (inflatie..gigacalorie mare..etc))..pai cum s-a stabilit suma? cu ce putere? NU trebuia sa se faca sedinta pe scara si adunarea proprietarilor sa decida? e normal sa bagi fondul de rulment/repartii in intretinerea la zi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 23:15, 25 Octombrie 2013
Daca ii stiti pe cei care si-au pus sobe cu gaze atunci comitetul executiv poate lua masuri impotriva lor astfel incat sa nu-i mai considere contorizati si sa le puna o cota mai mare de gaze pe langa plata caldurii ca necontorizat. Sa vedeti ce scade factura la gaze si va scade, si celor cu repartitoare, cota la caldura!

Asociatia de proprietari, prin legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a adociatiilor de proprietari trebuie sa constituie fondul de rulment cu ajutorul caruia se platesc facturile venite la asociatie pana cand ele sunt repartizate pe liste si incasate sumele respective, dar si un fond de reparatii din care bani se fac lucrari de intretinere, reparatii si modernizare a proprietatii comune.
Unele lucrari sunt destul de costisitoare si daca nu aveti acest fond de reparatii pus de-o parte din care sa cheltuiti la momentul oportun, nu veti avea posibilitatea sa strangeti pe liste sumele respective. Prestatorii nu asteapta sa incaseze banii pentru prestatia lor pana cand locatarii vor avea banii, trebuie achitate lucrarile imediat ce sunt facute.
Nu toti proprietarii au bani de dat pe reparatii cand se iveste nevoia, mai ales ca sunteti o scara micuta, cu putini locatari.
doar_eumike a scris:


un fond de reparatii de cca 55 ron/luna/apart...cand am inceput sa intrebam unde sunt banii..soldul la zi...au zis ca sunt pusi la C.E.C pentru zile negre..daca nu plateste lumea intretinerea la timp..


Fondul de reparatii conform norma in vigoare este
HG nr 1588/2007 Art. 24.—

(5) Asociatia de proprietari va constitui un fond pentru repararea partiIor de constructii/instabatii aflate in proprietate comuna, fond cu perioada de folosire limitata, care va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituni si cheltuieli.



clar raspunsul legat de fonduri..si legat de renuntare calorimetre????? nimeni nu are idei/cunostiinte?
multumesc!=D>
Despre repartitoare:

Montarea repartitoarelor si calculul caldurii contorizat in functie de acestea sunt prevazute in Legea 325/2006 si in Ordinul 343/2010 al ANRSC.
Referitor la renuntarea la aceste repartitoare, in Ordinul 343/2010 ANRSC se spune ca cine vrea sa iasa din sistem va fi considerat necontorizat si i se va calcula cota la caldura ca atare.

Nu se specifica niciunde ce se intampla daca majoritatea dintre cei contorizati vrea sa renunte.... Aceasta situatie nu este prevazuta in lege sau in ordin.... si atunci trebuie s-o rezolvati in asociatie impreuna cu reprezentantii firmei de calcul.
doar_eumike a scris:



In aceasta situatie ce e de facut? adika cand am facut contractul...'prostii din adunarea locatarilor" au putut sa mandateze presedintele sa semenze contractul...acum aceeasi "prosti" NU mai au dreptul??


Stimate domn, renuntarea la repartitoare se face prin denuntarea contractului de prestari servicii incheiat intre asociatie si respectiva firma.
Hotararea de renuntarea la repartitoare se ia in acelasi mod ca orice alta hotarare care priveste gospodarirea asociatiei. In adunarea generala cu 50%+1 din voturi. Binenteles exprimarea optiuni se poate face si pe liste.

Nu mai cautati prevederi speciale pentru ca asa ceva nu exista. Domnului presedinte spuneti-i sa mai rasfoiasca legea pentru ca e clar a uitat-o. Iar daca tot nu intelege atunci ori e incompetent ori rauvoitor. In ambele cazuri se recomanda schimbarea din functie. La fel si in cazul administratorului.


Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

Contorizarea individuala a apartamentului aradora2 aradora2 Buna ziua! As avea o intrebare. Mama este pensionara si locuieste la bloc. Acum cativa ani apartamentul a fost obligatoriu contorizat. Acum va avea loc o ... (vezi toată discuția)
Impotriva renuntarii la repartitoarele de caldura si trecerii pe sistemul pausal Miluka Miluka Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc contorizat si avem repartitoare individuale la calorifere (prin intermediul firmei X). Mai nou vecinii doresc sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari- modul de repartizare a consumurilor de energie termica roxana moldovan roxana moldovan Din toate normele si ordinele existente nu apare o fumulra de calcul al cheltuielilor aferente consumurilor de energie termica aferente apartamentelor detinute ... (vezi toată discuția)