avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal amenda

Buna seara, lucrez la un service de electrocasnice la care facem reparatii si la domiciliul clientului, fiind si sofer am facut "greseala" sa intru pe o strada (deplasandu-ma la client) cu semnul de circulatie "accesul interzis cu exceptia riveranilor " si cei de la POLITIA LOCALA MURES m-au amendat deoarece pe acel drum pot intra doar locatarii, politia, ambulanta, si pompieri, iar cei ca mine nu pot. cum pot contesta aceasta amenda, pentru ca eu cred ca daca faci un serviciu unor clienti care au produse in garantie si au doar acel drum de acces, nu te vei apuca sa cari in spate un frigider sau masina de spalat 200m. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 23:38, 16 Februarie 2015
Pai trebui sa spui mai multe detalii, ai semnat amenda? au fost martori a procesului verbal? ai luat amenda?
contestati amenda , anexand contractul cu locatarul respectiv + factura , etc, sens in care deveniti riveran . Totodata nu cred ca cei de la Politia Locala au competenta materiala de a sanctiona astfel de fapte, nefiind din cadrul Politiei Rutiere, lucru ce-l puteti deasemenea solicita prin instanta , sa va comunice daca sunt competenti , daca nu procesul verbal e nul de drept si chiar au savarsit un abuz in serviciu.
Legea politiei locale. Legea 155/2010
Art. 7
In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii:
h) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;
i) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind masa maxima admisa si accesul pe anumite sectoare de drum, avand dreptul de a efectua semnale de oprire a conducatorilor acestor vehicule;

Indicatorul era insotit de un panou aditional pe care era inscris "cu exceptia riveranilor"?
Am semnat amenda, martori nu au fost si am luat amenda. Da, indicatorul era insotit de "cu exceptia riveranilor". Multumesc frumos.
As fi curios cum s-a terminat pana la urma ca zilele astea baiatul meu a fost amendat tot de catre cei de la Politia Locala Mures si tot pentru ca a intrat pe un sector de drum in care accesul e interzis, cu exceptia riveranilor. Poate chiar acelasi sector de drum. O sa fac contestatie, o sa vad ce sanse de reusita voi avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara poate sa te amendeze la circulatie motriuc_radu motriuc_radu Buna . Astazi am intrat pe interzis cu masina in botosani . Politia comunitara are dreptul sa i-mi dea amenda sau numai politia circulatiei ? (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am primit o amenda pentru stationare neregulamentara pe un drum secundar, unde se parcheaza de la \"facerea lumii\" de la Politia Locala ... (vezi toată discuția)