avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... LEGISLATIE RUTIERA.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

LEGISLATIE RUTIERA.

Buna seara.eu sunt stabilit in Belgia.In luna martie am fost in Romania pentru anumite aprovizionari,cu Masina inmatrculata in belgia
Masina este inscrisa pe belgia si tracta o remorca de 500kg. remorca nu este inscrisa si circula pe clona masini dupa legislatia belgiana. (En matière d’homologation, ces nouveaux types de véhicules doivent respecter les normes européennes en ce qui concerne les catégories O (O1, O2, O3 & O4). Les remorques, semi-remorques de la catégorie O1 ne doivent pas être immatriculés pour circuler sur le voie publique. Toutefois une reproduction de la plaque du véhicule tracteur doit être apposée sur le véhicule.)

Precizez ca a fost de m-ai multe ori in romania si oprit de nenumarate ori de catre agenti dar nici o data nu a fost o problema

deci in martie am fost oprit de catre un echipaj care au spus ca circulatia pe drumurile publice al unui autovehicul ne inmatriculat este infractiune Dupa legislatia romaneasca. eu am spus ca este un ansamblu de vehicole care tranziteaza romania si ca in belgia nu pot inmatricula remorca pentru ca este inferioara a 750kg si nu se inmatriculeaza,etc.m-i sa luat o declaratie si m sa comunicat ca 99% nu se intampla nimic.

Astazi sa-u deplasat la domiciliul meu din romania un echipaj de politie care mau anuntat prin intermediul parintilor ca am dosar penal si permisul suspendat,punandui sa dea declaratie ca au luat la cunostinta si ca o sa ma puna la curent cu aceasta suspendare.

Va rog sa ma indrumati cum sa procedez pentru rezolvarea acestei anormali #-o

Precizez astazi am trecut pe la serviciul inregistrari autovehicole Belgia si mi-au spus ca remorcile sub 750kg nu se Inregistreaza .

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
raul251982, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:35, 25 Octombrie 2013
Cred ca inainte sa veniti cu remorca in Romania trebuia sa va interesati dacă îndepliniti condiţiile cerute pentru a fi admis în circulaţia internaţională, faptul ca in Belgia nu se inregistreaza si in Romania da, nu cred ca va absolva de vinovatie, dvs trebuie sa respectati legislatia statului pe care tranzitati, parerea mea.
subscriu la cele zise de D-nul Patrascu , am insa o completare : puteti scoate un document de la autoritatile belgiene care sa va comunice ceea ce ati relatat , traduceti actul in Romania si va recomand sa mergeti sa dati declaratie la politie si parchet , sa nu va treziti trimis in judecata in lipsa... atunci e cam nasol ...
Buna seara. astazi am trecut la sediul inmatriculari auto Belgia care mi-au sugerat un site unde pot cere o atestatie care atesta faptul ca remorcile pana in 750kg nu trebuiesc inregistrate.
De interesat m-am interesat peste tot am primit raspuns pozitiv ca pot merge deoarece tranzitez tara. mentionez ca am fost de mai multe ori si am fost oprit in trafic dar nu au fost probleme.
Credeti necesar sa revin in Romania pentru aceasta situatie ? sau pot angaja un avocat sa ma reprezinte?

Va multumesc
Aveti dosar penal, nu il tratati cu superficialitate sa nu va interesati, deoarece exista riscul sa fiti trimis in judecata si condamnat in lipsa.Incercati sa va construiti apararea cu actele la care faceti referire in speranta unei solutii de netrimitere in judecata.Puteti angaja avocat sa va reprezinte dar daca este necesara audierea dvs va recomand sa veniti macar atunci.Aveti grija in legatura cu dreptul dvs de a conduce, daca s-a retinut alin.3, dovada ar trebui sa fie cu drept de circulatie pe 15 zile care apoi se poate prelungi din 30 in 30 de zile, partea proasta este ca nu puteti conduce cu dovada in afara Romaniei, oricum nu mai conduceti pana nu va edificati, riscati un nou dosar penal.
ART. 85*)OUG 195/2002
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
#CIN
*) Conform art. 121 pct. 1 şi art. 247 din Legea nr. 187/2012 (#M16), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), art. 85 se abrogă.

Ce scrie in instiintarea primita? Pentru ce text de lege s-a luat masura suspendarii?Dati mai multe detalii.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate si noul cod penal oltul oltul cu ce se pedepseste conducerea unui autoturism neinmatriculat conform noului cod penal? (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate si noul cod penal oltul oltul cu ce s epedepseste punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat si cu nr false conform noul cod penal? (vezi toată discuția)