avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Legea 165/2013
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Legea 165/2013

- eu am depus cererea de retrocedare a fostei proprietati, conform prevederilor L.10/2001. Intrucat deciziile institutiilor abilitate ale Statului Roman nu m-au satisfacut, in final, m-am adresat Curtii Europene, de unde am primit confirmarea de primire a cererii. In prezent, tinind cont de noile prevederi legale (L165/2013), eu ce am de facut? . - va rog raspuns, multumesc!
Cel mai recent răspuns: hdm , utilizator 22:06, 25 Octombrie 2013
Stimat forumist,

La Curtea Europeană, în acest moment puteți să așteptați, doar, în cazul în care dosarul a fost depus complet. Nu văd ce altceva ați putea face.

Totuși, Regulamentul Curții arată ca obligație a aplicanților, informarea Curții despre orice schimbare survenită în legătură cu aplicația. Deci, dacă primiți anumite răspunsuri pe legea internă, ar fi normal să informați Curtea despre acestea.

În privința procedurii interne, legea prevede anumite termene și anumite proceduri de urmat. Puteți să le exercitați, în funcție de cauza dvs.

Cu stimă.
andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,

La Curtea Europeană, în acest moment puteți să așteptați, doar, în cazul în care dosarul a fost depus complet. Nu văd ce altceva ați putea face.

Totuși, Regulamentul Curții arată ca obligație a aplicanților, informarea Curții despre orice schimbare survenită în legătură cu aplicația. Deci, dacă primiți anumite răspunsuri pe legea internă, ar fi normal să informați Curtea despre acestea.

În privința procedurii interne, legea prevede anumite termene și anumite proceduri de urmat. Puteți să le exercitați, în funcție de cauza dvs.

Cu stimă.

- pai tocmai asta-i intrebarea: "tinind cont de noile prevederi legale (L165/2013), eu ce am de facut?", deoarece din textul legii am inteles ca mie nu-mi revine nici o obligatie , ci doar sa astept, pana cel tarziu la data de 01.01.2016, raspunsul entitatii abilitata de stat si eventual sa-l atac in instanta daca nu-mi convine. - rog raspuns, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 165/2013 Alina_Toderasc Alina_Toderasc Am depus cererea de retrocedare a fostei proprietati, conform prevederilor L.10/2001. Intrucat deciziile institutiilor abilitate ale Statului Roman nu m-au ... (vezi toată discuția)
Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor naționalizate? ce este de fãcut pe plan intern și la cedo? hdm hdm - daca am facut plangere la C.E.D.O. in anul 2012, pe fondul L.10/2001 si am primit confirmarea primirii plangerii, dar cazul inca nu a fost judecat, eu pot ... (vezi toată discuția)
Hotarare pilot cedo vclara2012 vclara2012 Buna ziua. Am depus la CEDO o cerere la care am primit numar de inregistrare in luna martie 2010, si mi s-au trimis si etichetele cu coduri de bare pentru ... (vezi toată discuția)