Am depus cererea de retrocedare a fostei proprietati, conform prevederilor L.10/2001. Intrucat deciziile institutiilor abilitate ale Statului Roman nu m-au multumit, m-am adresat Curtii Europene de unde am primit confirmarea de primire a cererii,Curtea Europeana suspendand cauze aflate pe rolul ei în temeiul Hotărârii-pilot din 12 octombrie 2010, pronunţată în Cauza Maria Atanasiu şi alţii împotriva României. In prezent, tinind cont de noile prevederi legale (L165/2013), eu ce am de facut?Multumesc.
În ceea ce privește Curtea Europeană, aceasta, în astfel de cauze, va urmări o perioadă implementarea noilor prevederi legale și modul de soluționare a cererilor.
După un anumit timp, se Curtea se va pronunța în anumite cazuri, mediatizând soluția. Respectiva soluție va fi, ca de altfel toate hotărârile Instanței din Strasbourg, izvor de drept, creând jurisprudență.
În acest moment, inclusiv dosarele mele sunt în stand-by. Nu știu ce atitudind va adopta CEDO, dar promit să dezbat pe larg problema, îndată ce voi avea n răspuns.
Pe plan intern, momentat nu știu ce să vă spun. În funcție de natura cauzei dvs, pașii sunt descriși chiar de legea menționată de dvs.
În acest moment, inclusiv dosarele mele sunt în stand-by. Nu știu ce atitudind va adopta CEDO, dar promit să dezbat pe larg problema, îndată ce voi avea n răspuns.
Punem pariu că se va spăla pe mîini, precum Pilat? :yeah:
Nu punem, Themis, pentru că sunt prea mari șansele să ai dreptate și evit să fac pariuri, când, vizibil, pot pierde. :D
Totuși, nu cred că ai dreptate 100% și mă refer la ironie, nu la spălatul efectiv...
Adică eu unul am destulă mândrie încât să nu îmi doresc să ne rezolve alții problemele, ci să le rezolvăm și singuri. Nu îmi place când Brussels-ul ne face temele, nu îmi place când Strasbourg-ul, în cazul de față ne face temele. Aș dori să fim în stare să le facem și singuri, precum am spus.
@andreigrigor. Cu tot respectul, dorinta dvs. este doar un vis. Initial, din 1998 de cand am depus toate actele, inclusiv nr.contului deschis in banca pentru a-mi fi virati banii pe Legea 9, astept. Astept precum mortul colacul, astept ca institutiile statului sa se miste, sa functioneze. Bine a punctat @themis si bine ati facut ca n-ati pariat. Si pe la noi, in institutiile statului, inclusiv in Justitie se vehiculeaza acest celebru nume, Pilat. Ce poate face cetateanul roman cand statul roman nu respecta legea ? Daca asteptam sa fim scosi la tabla si trasi de urechi de CEDO, inseamna ca Justitia din Romania este ineficienta. Concluzionez si-mi asum raspunderea: Statul roman este o capuse, iar Justitia si Politia sunt copiii ei.
Tot ce se poate să aveți dreptate în legătură su situația țării noastre, dar, pentru acuratețea discuției, trebuie să subliniez că nu acest lucru l-a arătat colegul @themis.
El s-a referit la CEDO, nu la sistemul intern. Iar respectiva Instanță din Strasbourg, ca, de altfel, Consiliul Europei, a cărei instituție este, nu se consideră un fel de jandarm al statelor, cu rolul de a rezolva ce alții nu pot/nu vor.
Acest lucru este evidențiat și de principiul subsidiarității, care va avea o importanță din ce în ce mai mare, dovadă fiind că, în viitorul Protocol 15, se va include în însuși Preambulul Convenției, însoțit de conceptul marjei de apreciere.
Legea 165/2013
hdm
- eu am depus cererea de retrocedare a fostei proprietati, conform prevederilor L.10/2001. Intrucat deciziile institutiilor abilitate ale Statului Roman nu ... (vezi toată discuția)