avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident grav (peste 60 de zile), pieton pe carosabil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident grav (peste 60 de zile), pieton pe carosabil

Am o mare rugaminte in a ma sfatui ce e de facut. Am accidentat o batranica care incerca sa traverseze strada prin loc nepermis (undeva in apropierea unui colt de strada, dar fara trecere de pietoni). Intr-u cat urma sa intru pe un drum cu prioritate, aveam viteza foarte mica, insa pur si simplu a aparut exact in fata mea, nemaiputand-o evita. Masina s-a oprit pe loc, neexistand urme de franare. Batrana a recunoscut ca a traversat prin loc nepermis si ca nu s-a asigurat (asta a fost si declaratia dumneaei la politie), insa in urma accidentului a suferit o fractura de femur, i s-a pus tija si IML i-a acordat 85-87 de zile de spitalizare.
Mentionez ca am permis din 1998 si am experienta foarte mare la volan.
Ce e de facut in acest caz? Am de ce sa-mi fac griji?

Multumesc din suflet, anticipat!
Pietonul care nu este angajat intr o traversare neregulamentara poarta intreaga raspundere in producerea accidentului.
Va sfatuiesc , insa , sa va implicati , macar financiar , in a sustine o eventuala operatie.
Imi e tare mila de ea si am ajutat-o cat am putut. Fiind aproape de ea atat la operatie cat si dupa aceea (accidentul s-a produs in Decembrie), am devenit prieteni cu familia dumneaei. Insa din cate am inteles urmeaza sa se dispuna inceperea urmaririi penale pt ca a necesitat o perioada mai mare de 60 de zile. Ce se poate intampla in asemenea cazuri?

(Multumesc din suflet pt promptitudine. Intr-adevar sunteti un forum de exceptie.)



Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu va fi angajata raspunderea penala a dvs . in schimb , benevol , va puteti implica financiar sa sustineti batrana si familia acesteia .
Am facut lucrul acesta din mila si compasiune. Multumesc mult inca o data pt sfaturi si lamuriri.

Numai bine va urez.
Conform codului rutier in vigoare, pietonii sunt direct raspunzatori de accidentele care se produc din vina lor. Dumneavoastra, ca si conducator auto implicat in acest eveniment rutier nu veti pati nimic. Si chiar daca se fac cercetari penale, sigur se da NUP (neinceperea urmaririi penale).

Alte discuții în legătură

Accident soldat cu deces ContSters252762 ContSters252762 va salut sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am ... (vezi toată discuția)
Accident mortal daune camimau camimau In urma unui accident rutier tatal meu a decedat. El nu a traversat pe la trecerea de pietoni iar soferul l-a lovit in plin desi traversase trei sferturi din ... (vezi toată discuția)
Controverse cu privire la o solutie de netrimitere in judecata cezarad cezarad Am o nelamurire mare pe care vreau sa o dezbat cu dvs. O speță sună în felul următor: O persoană accidentează în interiorul unei localități o altă ... (vezi toată discuția)