Buna ziua,
incepand cu anul trecut am platit in plus la apa rece si calda multi metri cubi. d-na administratora nu mai tinea cont de indexul vechi si imi trecea cat vroia la consum. in ianuarie cand am constat am inceput sa fac demersuri pentru a mi se regulariza acest consum. cu administratora nu m-am inteles si am apelat la presedinte, care abia in iunie a hotarat printr-o decizie a consiliului sa mi se faca aceasta regularizare cu conditia de a-mi plati restantele (nu am mai platit contributia pe perioada acestor luni). am platit 2000 de lei din 2400 dar regularizarea mea tot nu s-a produs nici pana astazi. Acum am strans iar vreo 1500 de lei de platit la care mi se adauga si penalizari impuse de asociatie.
care este calea prin care imi pot rezolva regularizarea si neplata acestor penalitati (asociatia imi pune penalizari la suma de o mie de lei pe care le-o datorez, eu avand de recuperat din regularizare peste aceasta suma ).
Sunt 2 aspecte distincte regularizarea diferentei consum cu care nu v-ati inteles cu adminsiatrtorul si presedintele asociatiei de proprietari si sumele cu titlu de restanta acumulate la asociatia de proprietari
In temeiul disp art 49 din nr 230/2007 asociatia de proprietari are dreptul sa aplice penalitati pentru orice suma neachitata in termenul stabilit
Pentru solutionare achitati intreg debitul inregistrat la asociatia de proprietari dupa care solicitati oficial reprezentantului legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie sa duispuna actualizarea consumului real
Nu aveti temei legal pentru a solicita neplata penalitatilor
in luna iunie am facut exact acest lucru.. am platit restantele pe care le aveam atunci iar presedintele si consiliul a hotarat sa imi faca regularizarea. eu am platit, iar ei nu au facut nici o regularizare..moment in care am decis sa nu le mai platesc intretinerea. din iunie pana acum decizia consiliului nu s-a pus in aplicare iar eu am acumulat iarasi restante si mi s-au pus si penalizari. ce alte modalitati am de a pune in aplicare decizia consiliului?
As vrea sa ne spuneti care a fost motivul pentru care administratora nu tinea cont de indecsii pe care dvs. ii prezentati la asociatie? Nu cumva, de fapt dvs. nu prezentati consumul de apa, ma rog, indecsii apometrelor la asociatie in vederea determinarii consumului? mie asa mi se pare, dar puteti sa ne explicati, cine are ceva cu cineva. Mai trebuie sa va orientati, mai este cineva in situatia dvs.?
Daca este sa mai discutam ceva, si la asociatia noastra se mai intampla astfel de situatii, in general chiriasii, uita cu lunile sa prezinte indecsii, astfel ca ce sa faca administratorul, incearca sa respecte un regulament, niste dispozitii ale com. ex. - daca le are, daca nu, incearca sa faca o estimare a consumurilor functie de cate persoane sunt in apartament, precum si de un consum mediu inregistart in perioadele anterioare. Sigur ca da, este posibila o regularizare a consumurilor, insa si dvs. trebuie sa dati dovada de seriozitate, adica aduci o luna indecsii la asociatie, dupa care 2-3 luni, iar faci pauza si iar soliciti regularizare... Trebuie gasita o metoda de anuntare: telefon, e-mail, cutie postala, pentru ca administratorul sa nu mai fie nevoit sa tot estimeze consumul si apoi sa faca regularizarea. Daca intr-o scara cu 20 de proprietari, sunt 3-4 proprietari care nu prezinta consumurile lunare, va spun in mod sigur ca se bulverseaza intreaga situatie cu ”apele”, diferentele inregistrate vor avea cand valori negative, cand pozitive...
din cauza ca nu am verificat nici o data ce am avut de plata platind ce mi se spunea, ducand intr-adevar si din cand cu intarziere index-ul, d-na administratora s-a hotarat sa nu-mi mai treaca in situatia sa indexul vechi (pastreaza pentru toata lumea cele 2 valori index vechi si nou - chiar daca as fi dus citirea lunar nu avea intre ce sa-mi faca diferenta) - motivand ca oricum i se pare ei ca oricum consumul meu e prea mic. deci de aproximativ un an eu nu am la coloanele index vechi si index nou nici o valoare, ea trecandu-mi doar consumul cat crede de cuviinta. de aici si problema mea - regularizarea trebuind sa se faca de la ultimul index pe care il are.
Deci, ce-am postat eu mai sus, este bine?
Daca este bine, fortati asociatia sa va faca regularizarea si apoi deveniti om serios, prezentati indecsii in fiecare luna. Ce-i aia consum mic? Ca la noi, 4 persoane 1-2 mc?
Pausal
robert_dtb
stiu ca s-a mai discutat dar as avea nevoie de cateva lamuriri; pe scurt, am fost trecut la \"pausal\" deoarece nu am mai dat citirea la apometre (recunosc, ... (vezi toată discuția)