Am vrut sa ridic pensia alimentara a fetitei mele si am constatat ca ea a fost ridicata din cont de o firma de recuperare.
Intrebarea mea este daca se poate popri alocatiile si pensiilea alimentare,pe acel card am si alocatiile copiilor.
Multumesc anticipat pt raspuns,
Cu stima,
Mastalos Cerasela
Alocatia este a copilului, nu poate fi poprita pentru obligatiile dumneavoastra. Cereti bancii executorului sa va restituie banii.
Cereti un extras de cont de la banca sa vedeti care este explicatia incasatii. in cazul in care apare ca fiind alocatie, cereti bancii sa nu mai vireze sumele, pentru ca ele nu pot fi poprite.
Daca va adresati DOAR bancii, nu stiu daca va ajuta. Mergeti la executor, intrucat el a instituit o poprire pe cont, nu are de unde sa stie ce fel de sume se afla in acel cont, poate fi o alocatie, la fel de bine cum poate fi o mostenire. Deci adresati-va executorului, care are obligatia sa emita bancii o dispozitie prin care sa deblocheze de indata sumele ce NU POT FACE OBIECTUL POPRIRII. Dar pentru a face asta, el trebuie sa cunoasca problema, deci repet...adresati-va executorului, nu bancii (banca tot la el va trimite, desi va spun sigur ca banca ar trebui sa stie ca nu poate indisponibiliza acea suma, pt ca e alocatie, dar ma rog...). Sunt banci (bancile serioase, imi permit sa spun!!) care stiu ca daca suma e salariu, retine doar o treime, daca vede ca suma intra in cont cu titlu de alocatie, nu o blocheaza si tot asa...dar nu toate fac acest lucru.
Inseamna ca v-ati ales prost banca. Nu se poate face asa ceva. Cereti banii inapoi de la executor si daca nu se conformeaza faceti plangere penala si bancii si executorului. Prostia trebuie pedepsita.
Executare silita
campion
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar
Iulia432
Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)