avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune,vanzare manual inselaciune personalizat, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune,vanzare manual inselaciune personalizat, decizie procuror NUP.

Am fost victima unui caz de inselaciune,procurorul a dat NUP,acum daca am luat teapa m-am gandit sa recuperez ceva pe cont propriu,vreau sa incep vanzarea pe internet a unor manuale personalizate, vreau sa descriu totul,procedura pas cu pas,ce se poate intampla...
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 08:29, 26 Octombrie 2013
Revin cu o completare,la vanzarea manualului personalizat doresc sa folosesc mesaje publicitare de genul...
Vrei sa castigi minim 5000 Euro lunar, legal in Romania ...Se vinde manual complet de afaceri,instructiuni personalizate...Totul este legal,totul probat..
Pentru detalii contacteaza etc,etc
La acest manual ma gandesc sa atasez asa pentru credibilitate si decizia semnata a procurorilor care s-au ocupat de caz,adica a unuia pentru ca celalant,cum ar veni seful,nu a fost in stare sa dea un raspuns,cica asa e legea daca nu vrea nu raspunde...
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
claudiu38, utilizator
Daca publicati un "manual de inselaciune" puteti intra la apologia infractiunii.
ªi ce aţi putea scrie dvs. într-un astfel de manual? Pe cine credeţi că ar interesa în condiţiile în care sunteţi unul dintre zecile de mii de victime care nu şi-au putut recupera o pagubă, pentru ică nfracţiunea nu a putut fi dovedită.Mai mult, aşa cum a spus colegul mai sus, o astfel de scriere ar putea conduce şi la alte interpretări şi aţi putea fi considerat instigator public la săvârşirea de infracţiuni, prin oferirea unor îndrumări despre cum se poate comite înşeăciunea. Eu cred că sunteţi foarte supărat, dar vă gândiţi prea departe. Tuturor ni se pot întâmpla lucruri rele, ideea este să învăţăm câte ceva şi să devenim mai precauţi pentru viitor.Sigur că ar fi fost ideal ca fapta să poată fi dovedită , dacă a existat , dacă a fost comisă împotriva dvs. Însă vinovăţia unei persoane se stabileşe de către organele judiciare pe baza unui probatoriu.Iar o faptă, pentru a fi calificată infracţiune, ar trebui să întrunească în mod cumulativ câteva elemente, printre care şi existenţa pericolului social .Uneori, chiar dacă acest pericol social pe care-l prezintă o anumită faptă penală există, organul judiciar poate aprecia că nu este unul major, ci unul mai mic, iar în acest caz găsesşte de cuviinţă să nu trimită făptuitorul în judecată.Îi aplică o amendă administrativă şi atât.Chiar dacă victima, nemulţumită fiind, se plânge mai departe , la prim procuror, rezoluţia poate rămâne neschimbată, pentru că şi prim procurorul este de aceeaşi părere cu procurorul care a dat rezoluţia. Mai departe, se poate merge şi mai departe, la instanţă, cu o plângere, şi este la fel de posibil ca şi instanţa să fie de aceeaşi părere cu procurroul.Dacă 3 organe judiciare au avut aceeaşi părere, undeva există ceva întemeiat pentru acest lucru. Victima se poate adresa unei instanţe civile, dacă există o pagubă şi ştie că o poate dovedi.Din punct de vedere penal victima nu poate face însă nimic, pentru că singurele organe abilitate să tragă la răspundere penalî sunt instanţee penale.
Aşadar, oprindu-mă aici, revin la ideea de la începutul mmesajului , de care vă recomand să ţineţi seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat n3lutzu_me n3lutzu_me am urmatorul caz: 2 indivizi fura 3animale de casa, si le vand, cumparatorul stie k sunt furate. prejudiciul 1 000 lei cei 2 sunt prinsi, pagubitul isi ... (vezi toată discuția)
Prealabila picika picika ce este plangerea prealabila? (vezi toată discuția)
Intrebare triffcristian triffcristian cine hotaraste daca o petitie depusa la politie este penala sau nu ? politistul care are dosarul sau procurorul ? (vezi toată discuția)