avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie onorariu executor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie onorariu executor

Am avut un litigiu in contencios administrativ , in 2009, la curtea de apel (prima instanta) la care am cerut o expertiza judiciara, pe care instanta a acceptat-o. Am platit un onorariu de 500 lei, in contul expertului desemnat de judecator. Am pierdut procesul, am primit sentinta civila care s-a pronuntat in 04.10.2010, dar in ea nu se face referire la acest onorariu sau la alte sume de bani pe care ar fi trebuit sa le platesc.Deasemeni nu am primit in 3 ani nici o notificare prin care sa mi se aduca la cunostinta ca as mai avea ceva de platit. In 18.10.2013, am primit o scrisoare de la expertul judiciar prin avocat, prin care mi se notifica , ca as avea de plata o diferenta de onorariu de 2000 lei iar ca dovada am primit o copie dupa decontul expertului, fara data, fara stampila. Din cate stiu eu, daca in decurs de 3 ani, de la stabilirea creantei catre expertul judiciar, acesta nu a facut demersurile necesare pentru a-si recupera banii, acea datorie se prescrie.Trebuie sa mai adaug ca eu am facut recursa la ICCJ, care mi-a fost respins in luna a 6-a , 2011, iar avocatul expertului sustine ca data ramanerii definitive a sentintei, este data de la care se calculeaza cei 3 ani. Repet, expertiza judiciara a fost dispusa si efectuata in 2010 si a fost utilizata in prima instanta si nu la ICCJ. Plata onorariului cate expert , nu are nici o legatura cu finalitatea procesului.Chiar daca as fi castigat, eu tot trebuia sa platesc acel onorariu, daca mi se aducea la cunostinta in termen util, pentru ca eu l-am solicitat. As dori un punct de vedere autorizat.
Cu multumiri:))

Alte discuții în legătură

Expertul imi solicita o diferenta de onorariu dupa terminarea procesului- este legal? gabistefancu gabistefancu buna seara,am si eu o intrebare daca se poate am avut un proces,litigiu de munca,am cerut o expertiza contabila judecatoarea a ales un expert ,a ,spus ca ... (vezi toată discuția)
Expertul judiciar topo tergiverseaza dosarul de 3 ani. adema1980 adema1980 Buna ziua. Vin cu o rugaminte pentru un sfat din partea voastra, mai ales a celor care s-au confruntat cu o speta similara. Am un proces pentru dezbatere ... (vezi toată discuția)
Rog, ajutati-ma... sunt stupefiata de deciziile justitiei.... kero kero Intr-un proces civil - pretentii, judecatoarea a dispus efectuarea unei expertize judiciare la fata locului pentru evaluarea pagubei (inundatie), platim ... (vezi toată discuția)