avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Viol - urme vaginale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Viol - urme vaginale?

Este adevarat ca in cazul unui viol, cand fata nu vrea, ea nu se umezeste corespunzator si apar vanatai sau rupturi de muschi?


Mi-a zis cineva... Vreau sa stiu daca minte sau nu...
Exista si cazuri de viol in care fata vrea??:O
Este evident ca daca este viol,una dintre parti ,nu vrea...
Teoretic ,asa este dupa cum intrebati
Practic,pentru a se putea incadra fapta ca savarsirea unei agresiuni ,sunt necesare cercetari amanuntite si de specialitate,
Violul reprezintă una dintre cele mai grave atingeri, atat in plan fizic, in plan psihologic dar si in plan moral, pe care o poate suferi o persoana indiferent de sex sau varsta.
Violul reprezinta pe de o parte o grava incalcare a integritatii fizice a persoanei agresate, iar pe de alta parte o incalcare a libertatii acesteia de a dispune de ea insasi, de propriul corp, o intruziune violenta in viata intima a acesteia, o incalcare nepermisa a libertatii sexuale a individului
Violul este incadrat în Codul Penal al Romaniei la capitolul Infracţiuni privitoare la viata sexuala.
Este considerat unul dintre cele mai grave infractiuni contra persoanei si presupune existenta unui act sexual de orice natura, incheiat sau ramas la stadiul de tentativa.
Gravitatea constrangerii fizice va fi stabilita prin expertiza medico-legala,cercetarea de laborator va veni in ajutorul acesteia prin determinarea modului de actiune al autorului, riposta victimei si a locului unde s-a petrecut infractiunea.
Concluzia organului de cercetare si a expertizei medico-legale vor determina daca fapta comisa indeplineste conditile infractiunii de viol
Se va determina si starea in care s-a aflat victima in timpul violului, cum a fost provocata si de catre cine Infractiunea de viol devine mai grava si se pedepseste pe masura dacă: fapta a fost savarsita de mai multi indivizi impreuna, daca victima se afla in ingrijirea faptasului, daca
este ruda cu acesta, daca in urma atacului s-a produs o vatamare grava fizica sau psihica a victimei,daca aceasta nu a implinit varsta de 15 ani sau daca in urma violului victima a decedat sau s-a sinucis ulterior.
Faptul ca victima nu a implinit varsta de 15 ani constituie o circumstanta agravanta si este de datoria organului de cercetare sa stabileasca daca faptasul avea cunostiinta despre acest aspect.
In cercetarea criminalistica a infractiunii de viol, o particularitate o reprezinta activitatea desfasurata de catre organul de urmarire penala in administrarea probelor, cercetarea la locul faptei si verificarea plangerii victimei
Prin O.U.G. nr. 89/2001 (MO. nr. 338 din 26 iunie 2001) pentru modificarea si completarea unor dispozitii ale Codului penal referitoare la infractiuni privind viata, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 61/2002 (MO. nr. 65 din 30 ianuarie 2002), sfera obiectului juridic special al infractiunii a fost largita, in sensul cuprinderii relatiilor sociale privitoare la libertatea si individualitatea sexuală a oricarei persoane, indiferent de sexul sau,nu numai acelei de sex feminin.
Elementul material al laturii obiective a fost largit de la raport sexual la act sexual de orice natura, cuprinzand actele sexuale firesti, precum si cele nefiresti, ultimele intrand in continutul infractiunii de viol numai atunci cand au fost savarsite prin constrangere sau profitand de imposibilitatea victimei de a se apara sau de a-si exprima vointa.
Prin Legea nr. 197/2000 pentru modificarea si completarea unor dispozitii din Codul penal (MO. nr. 568 din 15 noiembrie 2000) este abrogata cauza de nepedepsire a faptuitorului in situatia intervenţiei casatoriei victimei cu autorul sau cu unul dintre participanti, inainte de ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prevazuta de alin. (5) al art. 197 Codul penal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
ynocentta, utilizator
Problema leziunilor în caz de viol este ceva mai amplă , însă, pe scurt, are dreptate cine v-a spus acest lucru.Sper să luaţi aminte şi să nu comiteţi vreun viol, pentru că veţi suporta consecinţele.Victima va oţine un certificat medico-legal care va confirma violenţele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori iulian11 iulian11 buna la toti. am si eu o intrebare daca nu va suparati. care e diferenta dintre act sexual cu minor si viol minor? adik ma refer la faptul dak persoana ... (vezi toată discuția)
Infracþiunea de viol ! alexsisco alexsisco Buna seara , cine imi poate spune care este raportul dintre infracţiunea de viol şi act sexual cu un minor ? (vezi toată discuția)
Concurs de infractiuni r82z r82z in cazul in care o persoan intretine relatii sexuale cu o persoana de sex feminin in virsta de 15 ani fara consimtamintul acesteia exista concurs de ... (vezi toată discuția)