avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciunea - angajare avocat cu 2-3 zile inainte de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciunea - angajare avocat cu 2-3 zile inainte de termen

Buna ziua,
daca ma puteti sfatui cu o problema : am un dosar la ICCJ , am avut primul termen in luna octombrie, am cerut termen pentru angajare aparator, l-am obtinut in noiembrie. Dosarul pe care il am este pentru inselaciune, pedeapsa este destul de mare, nu am reusit sa-mi angajez inca aparator. In cazul in care voi angaja aparator, credeti ca se mai poate obtine un nou termen pentru studiere de dosar ? Sa zicem ca aparatorul este angajat cu 2-3 zile inainte de termen, si avand in vedere ca doasarele pleaca din arhiva la d-nii judecatori cu aprox. 10 zile inainte.... Se mai poate obtine un termen ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
stefan1972, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefan1972 , utilizator 07:49, 28 Octombrie 2013
poate pe la niivelul judecatoriilo merge faza asta la curtile de apel si mai ales la ICCJ in nici un caz.
Are dreptate "janapress".Oricum, avand in vedere noile motive de recurs, mi se pare inutila existenta ICCJ-ului.Cu atat mai mult, in Noul Cod Penal, raman doar 5 motive de recurs, dintre care 3 sunt aproape imposibile si extrem de rare.Din 3 cai veritabile de atac vor ramane doar doua, iar Curtile de Apel vor fi practic for final.De la degrevarea Instantei Supreme, s-a ajuns la transformarea ei intr-o institutie cum era Tribunalul Militar (am inteles ca se desfiinteaza din 01.02.2014)
Ar fi poate alte cai legale prin care sa mai obtin un termen ?
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
stefan1972, utilizator
Da, prin modificarea legii s-au complicat foarte mult lucrurile in acest sens...

Probabil ca modalitati pot exista dar sunt de parere ca va angajati avocat ca sa rezolve el aceasta problema.
Daca nu se descurca sa rezolve aceasta problema ma intreb daca ar putea sa va ajute in solutionarea recursului pentru care inteleg ca vreti sa il angajati.

Sau vreti sa platiti special avocatul pentru a obtine amanarea fara sa va intereseze in mod special si procesul pe fond?
sunt interesat de proces pentru solutionarea recursului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare DanyD DanyD Pentru judecarea unei contestatii in anulare, este necesar intreg dosarul penal in care s-a pronuntat o HJ definitiva sau este suficient doar dosarul din ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare, instanța competentã Showdown Showdown Buna ziua, Am o mare nelamurire. Poate ma ajutati sa inteleg. Sunt parte intr-un dosar a carei actiune a fost initiata in Oct 2011. In acet moment sunt in ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa inalta curte de casatie si justitie,in romania inainte de cedo clau1858 clau1858 Buna seara,as dori sa va intreb care mai sunt caile de atac in Romania,dupa hotararea data de catre Inalta Curte de Casatie si Justititie?pun aceasta ... (vezi toată discuția)