Buna ziua!Am facut un antecontract de vanzare-cumparare cu propietarul unui teren si au aparut probleme legate de locatia terenului.In acte apar datele din actul de propietate,dar el a mintit asupra locatiei.Normal ca aceasta conditie nu este trecuta in antecontract,dar ramane locatia grestita.Noi am facut masuratori GPS,iar rezultatele sale au venit la doua zile dupa semnarea antecontractului.Vina imi apartine,dar intrebarea mea este urmatoarea:Daca la termenul stabilit de comun acord ptr a face contractul de vanzare-cumparare eu nu mai sunt de acord cu vanzarea din cauza locatiei gresite,iar el nu vrea sa-mi inapoieze banii,eu pot sa trec la executare silita fara a-l da in judecata?(adica fara sa apelez la judecatorie).Mentionez ca legat de mine,in antecontract nu apar clauze speciale.Va rog sa ma scuzati ptr mesajul lung si multumesc tuturor ptr raspunsuri.
Nu, nu putetiB-)
La termen, daca dvs. nu doriti sa va indepliniti obligatia asumata, promitentul vanzator poate sa pastreze banii, cf. antecontractului.
Daca dvs. doriti sa va recuperati banii, prezentati-va la notar si motivati-va refuzul - notarul va constata acest lucru printr-o incheiere. Dupa obtinerea acestei incheieri care constata cum stau lucrurile intre parti, va adresati instantei de judecata pentru a obtine arvuna platita, utilizand orice mijloace de proba pentru a dovedi inselaciunea cu privire la locatia terenului - martori, experiza topo.
Singura ipostaza in care il puteati executa silit in baza titlului executoriu era cea in care promitentul vanzator nu dorea sa mai incheie actul de vanzare, si dvs. il puteati executa silit pentru dublul arvunei platite, daca asa era prevazut in promisiunea de vanzare incheiata in forma autentica.