Nu l-am dat in judecata pe fostul sot pentru pensie alimentara nici cand era in tara, pentru ca s-ar fi suparat si ar fi avut de suferit fiica mea - relatia lor era oricum departe de ceea ce ar fi fost firesc sa fie intre tata si fiica, pentru ca o suna foarte rar, iar de venit sa o vada si mai rar... Demersurile pntru primirea unei alocatii, in schimb, nu l-ar costa nimic... Scriu mai jos articolul pe care l-am gasit in legatura cu aceasta:
"Potrivit Regulamentului European nr. 1408, „salariaţii, lucrătorii independenţi si membrii familiilor acestora care se deplasează în interiorul Uniunii Europene beneficiază de securitate socială“. Astfel, părinţii au posibilitatea de a solicita alocaţiile pentru copiii aflaţi în îngrijire de la statul pe teritoriul căruia au locul de muncă .
Persoanele interesate trebuie să completeze si să le depună la instituţiile abilitate să facă analiza dosarelor, doua formulare:
-formularul E 411 – cererea de informatii privind dreptul la prestatiile familiale in statul de resedinta al familiei
si
- formularul E 401 – atestat privind componenta familiei in vederea acordarii prestatiilor familiale.
De exemplu, dacă statul de resedinţă al minorului este România, iar unul dintre părinţi lucrează aici, iar altul într-o altă ţară comunitară, atunci copilul îsi va lua alocaţia de la statul român, urmând ca celălalt stat să acorde un complement diferenţial.
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook"