avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in Germania

Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in aceleasi conditii in Germania, ca primeste pensie alimentara pentru copiii minori de la statul german, in completarea celei primite in Romania, pana la suma prevazuta in Germania pentru minori. Am gasit si un articol in acest sens. V-as ruga sa ma edificati in privinta demersurilor ce trebuiesc facute pentru a putea beneficia si fiica mea de aceasta alocatie, mai ales ca pensia alimentara primita de la tatal ei este de 120 lei lunar.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Narcisa77 , utilizator 19:17, 19 Mai 2023
teoretic da
Buna ..sunt în aceeasi situație. Am angajat avocat și s a stabilit pensia copilului după salariul tatălui din Germania. A fost în perioada pandemiei, așa că la mine a durat puțin mai mult timp. Dar , in momentul de față copilul primește pensia alimentara raportat la salariul din Germania. Succes.
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2023
Narcisa77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru copii in germania cristiandaniel cristiandaniel Buna seara. Am 2 copii, unul de 3 ani si unul de 8luni,iar tatal lucreaza legal de 1 an in Germania, eu si copii locuim in Romania. Pentru copilul de 8luni iau ... (vezi toată discuția)
Cum se transfera alocatia copiilor cu parinti care lucreaza in strainatate? simona44 simona44 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot transfera alocatia copilului meu care se afla in Romania la domiciliul tatalui, daca eu lucrez in strainatate, in ... (vezi toată discuția)
Alocatia europeana Keyla Keyla Va rog sa ma lamuriti privitor la urmatoarea problema:Sotul meu are un baiat din prima casatorie.Copilul a fost incredintat spre ingrijire tatalui,iar mama ... (vezi toată discuția)