avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pentru copii in Germania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pentru copii in Germania

Buna seara. Am 2 copii, unul de 3 ani si unul de 8luni,iar tatal lucreaza legal de 1 an in Germania, eu si copii locuim in Romania. Pentru copilul de 8luni iau indemnizatie 600 RON. Cum poate lua tatal alocatie pentru ambii copii acolo in Germania? Si ce acte trebuie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 16 Februarie 2012
Potrivit Regulamentului European nr. 1408, „salariaţii, lucrătorii independenţi si membrii familiilor acestora care se deplasează în interiorul Uniunii Europene beneficiază de securitate socială“. Astfel, părinţii au posibilitatea de a solicita alocaţiile pentru copiii aflaţi în îngrijire de la statul pe teritoriul căruia au locul de muncă .

Persoanele interesate trebuie să completeze si să le depună la instituţiile abilitate să facă analiza dosarelor, doua formulare:
-formularul E 411 – cererea de informatii privind dreptul la prestatiile familiale in statul de resedinta al familiei
si
- formularul E 401 – atestat privind componenta familiei in vederea acordarii prestatiilor familiale.

De exemplu, dacă statul de resedinţă al minorului este România, iar unul dintre părinţi lucrează aici, iar altul într-o altă ţară comunitară, atunci copilul îsi va lua alocaţia de la statul român, urmând ca celălalt stat să acorde un complement diferenţial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in germania iolaru iolaru Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Cum se transfera alocatia copiilor cu parinti care lucreaza in strainatate? simona44 simona44 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot transfera alocatia copilului meu care se afla in Romania la domiciliul tatalui, daca eu lucrez in strainatate, in ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii denisa27 denisa27 Buna seara, Daca sotul a plecat in strainatate si vrea sa ia alocatie pentru copil de acolo ce trebuie sa fac pentru a o sista din tara? De unde voi lua mai ... (vezi toată discuția)