avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp odihna si pauza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp odihna si pauza

Lucrez la o firma si ma confrunt cu aceias problema ca restul... 8 ore pe zi/40 de ore pe saptamana. Problema care este.. defapt muncesc 6 ore jumate de luni pana vineri.... fara pauza.de masa...api . sambata si duminica lucrez 13 ore fara pauza.,de masa...deja sunt 58 de ore.. dupa care din nou de luni pana vineri lucrez 6ore jumate apoi am liber 2 zile .. sambata si duminica dupa aproape 12 zile de munca continua ....Ajung sa lucrez intr-o saptamana 58 de ore fara liber.. Am 4 libere pe luna .. si in jur de 178 de ore de ore de munca lunar. Nu mi-se pare prea legal.. pentru ca plusul de ore.. nu imi este dat ca libere nici platit.. si nici pauza.. macar cand ajung sa lucrez 2 zile la rand 13 ore ....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:15, 27 Octombrie 2013
1. Nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentara se sanctioneaza cu o amenda de la 1500 lei la 3000 lei, conform art. 260 alin.1 lit. c din Codul Muncii, de catre inspectorii ITM.

2. Potrivit art. 260 alin. (1) lit. j) din Codul muncii , constituie contraventie nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.

3. Inspectoratul Teritorial de Munca / Inspectia muncii sunt organe de specialitate, care controleaza aplicarea unitara a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca.
In acest sens, puteti depune o sesizare la ITM-ul in raza caruia isi are sediul social angajatorul dvs , dar si la Inspectia mUncii - for superior ITM-ului.
Sesizarile se pot depune/trimite:
- prin posta cu confirmare de primire
- fax
- prin depunere la registratura institutiilor respective.
Petitiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau în considerare si se claseaza, conform Ordonantei nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Turnus legal? mary222 mary222 buna ziua.de cateva sapatmani angajatorul nostru a hotarat sa muncim in turnus mai exact sase zile pe saptamana cu doua pauza in trei schimburi.Suntem pontati ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive DLR DLR Buna seara, Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati. Am urmatorul program la serviciu: Sap. 1: Duminica 13 Noiembrie - Sambata 19 ... (vezi toată discuția)
Lucrul la serviciu peste limita impusa de lege? SabynaMihaela SabynaMihaela Buna seara! Este normal ca într-un restaurant angajații să lucreze de vineri dimineata până luni dimineata doar cu o pauza de 1h sâmbătă, respectiv ... (vezi toată discuția)