Buna ziua,daca eu nu cer cheltuieli de judecata,intr-un dosar,ordonanta presedintiala ptr. stabilire domiciliu minor,partea adversa poate cere ? Poate castiga daca ea spune ca,mama ei lucreaza in germania si ii trimite 900 euro pe luna,dar ea si nici membri familiei ei,unde sta in prezent, (tata si fratele) nu au serviciu,eu si membri familiei mele, facand dovada unui venit stabil ?
Fiecare parte din proces poate cere cheltuieli de judecata, cel care cade in pretentii este bun de plata.
Nu conteaza natura veniturilor, conteaya sa existe acele venituri si sa fie dovedite. Ca acelea provin din tara sau din Germania, nu conteaza.
Am cerut sa dovedeasca cu o copie dupa acel contract si ca acei bani ii primeste periodic,dar nu mi se pare corect,ea nu are serviciu,nici tatal nici fratele si acei bani peste o luna sau doua pot sa nu mai vina, "contractul" de munca,al mamei ei nu este permanent si parca conta doar venitul parintilor copilului nu al celor din afara ?asa pot spune si eu ca fratele meu castiga 500 de euro (in mana )dar cum pot dovedi? Pana la urma,tot mamei i se da dreptate,tatal este bun doar sa plateasca fara sa ceara niciun drept asupra copilului.
Stimate domn, in lumea asta singurul lucru sigur pentru un muritor este ca va muri , toate celelalte sunt sub semnul incertitudinii.
Nici locul dvs. de munca nu e sigur, la fel ca veniturile dumneaei. Si maine doamna se poate angaja si va avea adeverinta de venit, ceea ce nu-i garanteaza ca poimaine va mai fi angajata in acel loc.
Certitudinea este ca are unde locui intr-o familie care, iata, fara nici un angajat in tara traieste decent. Nu e singura familie care e sustinuta de un membru al ei care lucreaza in Vest, in definitiv un venit de 1000 euro, modest de altfel in acele tari, reprezinta 5 salarii minime din tara, ca si cum atat fratele, tatal doamnei si doamna ar fi angajati in tara :sorry:
Ce intelegeti dvs. prin "drepturi asupra copilului"?
Sunteti tata si din aceasta calitate decurg toate drepturile si obligatiile parintesti.
adevarul este ca nu traieste,deloc decent,totul este o minciuna,dar la putere este ...minciuna,omul corect nu are castig de cauza,copilul nu merge la gradinita,ptr. ca nu au cu ce sa-o plateasca,dar au dus copilul cateva zile ,2-3 ore la o gradi.inainte de proces si au optinut o adev.de mancare si de imbracat nu mai vb.de conditiile de locuit nici atat.Eu nu mi-am vazut copilul de cateva luni,cand o anunt ca vin pleaca din localitate,am cerut copilul in concediu si m-a refuzat,cu toate ca i-am spus ca ii dau in scris sau cum vrea ea ca i-l aduc inapoi,si cate si mai cate,dar de altfel avem in vedere interesul superior al copilului si nimeni nu poate intelege ca mai sunt si femei care numai mame nu se pot numi,dar asta este,mama este doar una !?!?!
am uitat sa spun ca am incercat si prin mediere sa ajungem la o intelegere in privinta copilului,si a refuzat,a venit cu niste dorinte aberante,ca eu sa nu stau cu alta femeie pana va inplini copilul 18 ani,sa-mi iau obligatia sa o intretin si pe ea,copilul sa stea numai la ea si eu sa il vad doar acolo,fara sa am dreptul sa-l iau,si multe altele.