avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lntrebare - abuz in serviciu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lntrebare - abuz in serviciu?

Constituie abuz in serviciu fapta sefului ierarhic dintr o institutie publica care stabileste in fisa postului, sub sanctiunea neindeplinirii acestora, pentru subalterni niste atributii pentru care subalternii nu au calificarea necesara,si mai rau, angajatorul nu pune la dispozitie conditiile tehnice si lrganizatorice necesare indeplinirii acestor atributii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 13:15, 7 Noiembrie 2013
Abuzul in serviciu este altceva, decat ceea ce ati postat dvs.

C.mun. prevede :
Art.40 (1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....

Atunci unde se incadreaza fapta mai sus aratata? Multumesc.
nicăieri. dacă e atribuția lui să stabilească fișa postului, atunci el o face conform cu necesitățile instituției/departamentului/biroului pe care îl conduce și nu cu ceea ce poate/știe angajatul să facă.
desigur, asta e ceea ce ar trebui să facă. acuma că șeful are el pe cineva anume pe care vrea să îl aducă pe postul respectiv și după ce vă dă papucii face rocada și după aia schimbă fișa postului, e altă mărie cu altă pălărie...
@ freeelis
@ gicu13

Daca angajatorul ma obliga prin fisa postului sa indeplinesc o activitate pentru care imi trebuie o diploma de calificare, fara sa ma renumereze, fara sa-mi ofere conditiile tehnice si organizatorice necesare indeplinirii acelei atributii, si, fiind fortat prin fisa postului sa ma apuc de acea activitate, gresesc acea activitate...spuneti ca fapta angajatorului nu se incadreaza nicaieri atunci scuzati-ma nu stiti raspunsul la intrebarea mea.
Eu cred ca este ori munca la negru, ori abuz in serviciu: fapta functiknarului public (seful sau angajatorul) care in exercitarea atributiillr de serviciu (intocmirea de fise ale posturilor din unitatea) nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos (atribuirea prin fisa postului eronat intocmita, a unor atributii de serviciu pentru personal necalificat) si prin asta cauzeaza o vatamare a intereselor legale ale unei persoane (obligarea personalului respectiv de a exercita o profesie pentru care nu are calificare)
Acea fapta nu are nico legatura cu abuzul in serviciu la care va referiti.
Fisa postului nu are cum sa fie intocmita eronat , atata timp cat legislatia muncii lasa la latitudinea angajatorului sa stabileasc atributiile fiecarui post in parte.

Alte discuții în legătură

Atributiile unui sef serviciu apo apo Buna la toata lumea! Speta: Un sef serviciu are trecut in ROF si in fisa postului atributii de coordonare si de indrumare a personalului din subordine iar ... (vezi toată discuția)
Alte sarcini din REMAT REMAT Ce intelegeti prin \"Executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii?#-o (vezi toată discuția)
Fisa postului teodor82 teodor82 As putea sa inregistrez un contract individual de munca la ITM fara sa atasez si fisa postului aferente acelui contract? Va multumesc. (vezi toată discuția)