avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită popriri,popriri,popriri.
Discuție deschisă în Executare silită

popriri,popriri,popriri.

am avut ampreuna cu sotia o asociatie familiara,ca obiect de activ comert.activitatea sa intrerupt an 2005 ca urmare a proiectului de urbanizare a zonei[demolare].un furnizor a refuzat returul marfii si a depus la banca o fila cec data de mine an alb drept garantie.luna aceasta am primit somatie de la un executor ca mi se va pune poprire pe salariu urmand ca sa mi se opreasca 1/3 din salariu.la inceputul acestui an finantele si au adus aminte ca mai au de recuperat de la noi niste impozit pe profit.din hartiile primite de la ei reiese ca pe langa datoriile care erau au mers an continuare cu impunerile pana la sfarsitul lui 2007 cu penalizari cu tot.am solicitat recalcularea sumelor si nu sa facut nimic.mi au pus si ei poprire la banca pe cardul de salariu.acum,societatea la care lucrez a mi opreste 1/3 sii vireaza executorului restul la banca an contul de salariu.banca retine tot 1/3 din ce aramas sii vireaza finantelor.din 1000 net mai raman cu 300 pe luna.din care 150 se duc la un credit facut anul trecut pe care l am tinut la zi.sotia are mai mult noroc.i se opreste doar jumatate.cam ce se mai poate face an aceasta situatie? penalizarile finantelor sant mai mari decat ce retine banca pe luna.exista vreo solutie ca popririle sa fie mai mici deoarece avem si doi minori an antretinere si loc cu chirie.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Sorin Susca , Consilier juridic 12:40, 29 Martie 2009
Conform ART. 164 din codul muncii
(1) Nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de Lege.
(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
(3) In cazul pluralitatii de creditori ai salariatului va fi respectata urmatoarea ordine:
a) obligatiile de intretinere, conform Codului familiei;
b) contributiile si impozitele datorate catre stat;
c) daunele cauzate proprietatii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.
Faceti o cerere catre angajator si precizati prevederile art 164 lit. d conform careia retinerile cumulate din salariu nu pot depasi jumatate din salariu net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, daca persoana are un credit la banca hajnyci hajnyci Buna ziua! Intrebarea mea este: daca s-a facut o dispozitie de poprire impotriva unui angajat al unei firmei, care are venit net cca 600 de lei, iar plateste ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul unui angajat caruia trebuie sa i se retina 1/3 din salariu - poprire cu titlu executoriu - se refera la salariul ... (vezi toată discuția)
Retinerile din salariu Violeta Iulia Violeta Iulia Am girat pe cineva si nu si-a platit debitul, banca nu l-a cautat si mi-au pus mie proprire . Persoana care da la noi viza de CFP a zis ca rata la CAR pe care ... (vezi toată discuția)