avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident pe trecerea de pietoni

Buna ziua,

Am avut un accident pe trecerea de pietoni acum cateva zile. Am fost lovita de o masina pe culoarea rosie a semaforului ( mentionez rosu era pentru autovehicul ).Cui ma adresez ?
Cel mai recent răspuns: Krista_Krista2013 , utilizator 07:21, 3 Noiembrie 2013
Trebuia atunci pe loc sa sesizati politia.
Soferul ce a spus?
Am anuntat politia, insa nu am acceptat sa merg cu salvarea, m-am dus cu masina personala care era parcata cam la 500 m de trecerea de pietoni...
Soferul imi spune, nu ai nimic daca pleci cu masina, asa ca ce te vaieti...
Vreau doar sa fie pedepsit..am cerut alcolemia acestuia, insa sincera sa fiu nu stiu ce sa zic.
s-a încheiat proces-verbal de către poliție? accidentul fiind cu victime, indiferent de cât de grav ați fost rănită, ambii trebuia să fiți testați.
Depuneti o plangere penala prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.( cel putin 10 zile de ingrijiri medicale trebuie sa fi avut, pentru a fi angajata raspunderea penala a faptuitorului ).


Plangerea penala prealabila este depusa in termen de doua luni de cand ati cunoscut sau ati fi putut cunoaste identitatea faptuitorului ( in vederea identificarii acestuia va puteti adresa organelor judiciare).



Plangerea penala prealabila este actul de sesizare al organelor judiciare , conditie de pepdepsibilitate si de procedibilitate ( actiunea penala este pusa in miscare numai daca exista plangerea penala prealabila a partii vatamate).


Ingrijirile medicale ( care nu se confunda cu zilele de spitalizare ) sunt atestate de certificatul medico-legale.


Va puteti constitui parte civila, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat, actiunea civila fiind alaturata celei penale.


Actiunea civila trebuie sustinuta de mijloace de proba, asa incat sa fie admisa , ca atare.


Societatea asiguratoare
are calitatea de asigurator de raspundere civila delictuala, suportand sumele de bani cu titlu de daune morale si materiale.

Impacarea partilor este personala, este o cauza ce inlatura raspundere penala, este totala, definitiva , neconditionata ( actiunea civila nu poate fi promovata pe cale separata, dupa ce a operat impacarea partilor , situatia fiind diferita in cazul retragerii plangerii penale prealabile ).


Hotararea definitiva este executorie .



Succes.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Se suspenda permisul de conducere ? gigelas gigelas Buna seara, In cazul in care s-a produs un accident rutier (lovirea grava a unui pieton [b]PE TRECEREA DE PIETONI[/b]),iar accidentatul a suferit diverse ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)