avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arhiva dosare succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arhiva dosare succesorale

Am gasit cateva informatii ca dupa preluarea arhivelor succesorale de catre Camerele Notarilor Publici de la fostele Notariate de Stat, dosarele succesorale incepand cu anul 1953 au fost scanate sub forma de arhiva electronica. Care este baza legala a acestui demers al UNPR? Toate Camerele au trebuit sa faca acest lucru?
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 15:07, 10 Noiembrie 2013
din cate stiu astfel de soare erau prin arhivele Judectoriei Sector 1...daca aveti alte informatii de ce nu mergeti acolo sa va lamuriti?
Nu e vorba de Bucuresti...
puteti da un telefon sau formula o intrebare in scris.
Am primit deja un raspuns ca unele!!! dosare succesorale de dupa 1952-53 au fost casate, nu mai exista fizic. De aceea nu mi se poate elibera documentele cerute. Pentru ca nu este prima data cand ma confrunt cu incompetenta functionarilor publici, vreau sa aflu baza legala a scanarii acestora, ca sa dovedesc dezinformarea, daca e cazul...

M-am convins pe pielea mea ca functionarii care ar trebui sa cunoasca legile care privesc institutia unde lucreaza, nu le cunosc sau se fac ca nu le cunosc... Dar daca le-o prezinti in fata, nu au ce sa mai zica si se conformeaza.
Regulamentul din 2013 de aplicare a Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, prevede la art.118 faptul ca:

“(1) Arhivele notariale sunt constituite din totalitatea registrelor şi opiselor notariale, a actelor notariale şi a documentelor în temeiul cărora acestea au fost întocmite. Constituie arhive notariale şi totalitatea registrelor şi opiselor notariale, a actelor notariale şi a documentelor în temeiul cărora acestea au fost îndeplinite de fostele notariate de stat în perioada 1950-1995.”

Pe de alta parte, acte din dosare succesorale din perioada respectiva au fost casate dupa preluarea din 2004 de la fostele Notariate de Stat, conform termenului de pastrare de 10 ani...

Eu nu inteleg nimic...

Alte discuții în legătură

Certificatul de mostenitor real real In anul 1977 dupa decesul tatalui meu, Notariatul de Stat (la vremea aceea) a emis Certificatul de Mostenitor. In anul 1978, in baza Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Cit timp trebuie pastrate documentele notariale dupa moartea notarului respectiv? gheo71 gheo71 Si mai ales cine sau ce institutie trebuie sa le pastreze ? ori se arunca/distrug Cu alte cuvinte in cazul in care un notar din Romania care a decedat si ... (vezi toată discuția)